Ексклюзиви
вівторок, 04 лютого 2020 22:55

На навчання в Ізраїлі можна отримати стипендію
10

Наталя Давід закінчила економічний університет в Тель- Авіві. Зараз працює у банку.Хоча вся вища освіта у цій країні платна, Наталя розповідає Gazeta.ua, що можна отримати стипендію.

"Я придбала вищу освіту – так насправді звучить фраза на івриті. І це дійсно так. Безкоштовних університетів тут немає", - пояснює Наталя.

В Ізраїлі 9 університетів, які ведуть наукову роботу і близько 50 коледжів, де можна отримати вищу освіту рівня бакалавра. Плата для іноземців вища, ніж для громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У декреті виплачують повну зарплату – українка про життя в Норвегії

"Найдорожче вчитися в Тель-Авівському університеті. Рік навчання тут обійдеться в $11 тисяч для іноземців і приблизно $3 тис.трохи дешевше і престижний – Єврейський університет в Єрусалимі. Тут навчання обійдеться в $7,8 тисяч. Вартість залежить і від факультету. Найдорожче вчитися на медичному факультеті всіх напрямків. Навчання в коледжах в 2-3 рази дорожче, ніж в університетах. Три роки навчання для громадян обійдуться в $25 тисяч. Найпопулярніші коледжі- "Міхлала де мінхаль " в Рішоні і" Бейнтхумі " в Герцлії. Навчання для громадян субсидується і обійдеться в $6-9 тисяч на рік", - каже Наталя.

Наталя Давід переїхала до Ізраїлю 20 років тому і отримала вищу економічну освіту
Фото: Фото надано Наталею Давід
Наталя Давід переїхала до Ізраїлю 20 років тому і отримала вищу економічну освіту
Наталя Давід переїхала до Ізраїлю 20 років тому і отримала вищу економічну освіту
Наталя Давід переїхала до Ізраїлю 20 років тому і отримала вищу економічну освіту
Наталя Давід переїхала до Ізраїлю 20 років тому і отримала вищу економічну освіту

Для вступу потрібно скласти іспит з психометрії, який показує здатність до певної професії.

"Існує думка, що вступити до університету можуть тільки діти багатих сімей. Це не так. Заробити на навчання може кожен студент. Ті, хто вступив перед армією, якщо в армії потрібні такі фахівці, за рахунок держави можуть оплатити навчання. Ті, хто відслужив, отримує разову винагороду, приблизно 2500 євро. Є багато стипендій для студентів. Ще один спосіб-взяти розстрочку на навчання. За навчання треба буде платити, коли влаштуєтеся на роботу. Схвально ставляться і до студентів, які працюють, а навчаються у вечірній час", - додає Наталя.

Після навчання складно знайти роботу, тому молодь погоджується на будь-які умови. Мінімальна зарплата для людини з освітою, тут від 1700 євро.

"Щороку прийнято просити підвищення зарплати або можна змінити роботу. Маючи досвід, знайти нове місце легше", - каже Українка.

Найбільше робітничих вакансій для українців пропонують у Польщі, Німеччині, Словаччині, Ізраїлі, Чехії, Угорщині та Литві. Найчастіше шукають пакувальників, водіїв, офіціантів, будівельників та різноробів. Офіціантам найбільшу зарплату готові платити роботодавці в Ізраїлі та Швеції — приблизно 61 000 грн.

Зараз ви читаєте новину «На навчання в Ізраїлі можна отримати стипендію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути