понеділок, 04 вересня 2017 11:09

"На концертах в Україні зібрали 120 тисяч гривень" - українка очолює найбільший рок-хор у Лондоні

Автор: Христина Дмитрик
  30-річна  Христина Дмитрик з Тернополя очолює найбільший лондонський рок-хор.
30-річна Христина Дмитрик з Тернополя очолює найбільший лондонський рок-хор.

Українка 30-річна Христина Дмитрик з Тернополя стала керівником найбільшого лондонського рок-хору. Цього року разом з його учасниками побувала в Україні. Давали безкоштовні концерти у Львові, Тернополі та Козовій. Під час виступів збирали кошти для дітей сиріт.

"Люди пожертвували близько 60 тисяч гривень. Та коли один із англійців дізнався про зібрану суму, то запропонував додати таку суму суму. Тому загалом ми зібрали 120 тисяч гривень", - каже Христина Дмитрик.

До Великої Британії разом із сім'єю переїхала 17 років тому, пише газета "Експрес". Закінчила середню загальноосвітню школу, коледж та Королівську академію музики, отримала диплом бакалавра із естрадного співу. До роботи в хорі давала приватні уроки музики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська чемпіонка після спортивної травми стала юристом у Нью-Йорку

"У Rock Choire шукали керівника, який мав би високий вокальний рівень, вмів грати на фортепіано і вміти водити, — розповідає Христина Дмитрик. — Я пішла на прослуховування, де треба було співати з аркуша паперу за нотами і додавати до мелодії гармонію. І пройшла прослуховування. Так, на початку 2009 року у моєму складі було 120 людей, а зараз їх майже 400".

Автор: Христина Дмитрик
  30-річна  Христина Дмитрик з Тернополя очолює найбільший лондонський рок-хор.
30-річна Христина Дмитрик з Тернополя очолює найбільший лондонський рок-хор.

Rock Choire створила англійка Керолін Редман 13 років тому. На першу репетицію очікувала 20 людей, а прийшли 70. З цього часу хор збільшується щороку.

"Коли я прийшла працювати у цей хор, то була у вісімці перших керівників. Зараз їх уже 75. Загалом хор розташований в усій Англії і разом налічує 26 тисяч учасників. Я працюю з хором у центрі Лондона, - каже Дмитрик. - Щотижня ми маємо репетиції по 1,5 години. Там ми вивчаємо пісні, повторюємо старий матеріал. Тричі на рік зустрічаємось з усіма лідерами і проходимо різні тренінги з лікарями і спеціалістами, які дають рекомендації щодо голосу. Наш хор - аматорський. Прийти поспівати може кожен охочий. Щоб не зашкодити голосу, ми вчимось як це зробити правильно".

Автор: Христина Дмитрик
  30-річна  Христина Дмитрик з Тернополя очолює найбільший лондонський рок-хор.
30-річна Христина Дмитрик з Тернополя очолює найбільший лондонський рок-хор.

За словами Христини Дмитрик, хористи виступають без листочків, вчать усе на пам'ять. Завдання українки - підказувати слова і рухи, нагадувати, щоб усміхались.

"Побутує думка, що рок-хор виконує лише рок-музику. Але це не так! З англійської слово to rock означає гарно провести час. Ми також співаємо всесвітньо відомі хіти. Щочверті ми вивчаємо три-чотири пісні. Інколи ми виконуємо їх навіть у п'ять голосів! Головне, щоб репертуар був максимально позитивним і підіймав настрій. Дуже часто люди соромляться співати, а потім залишаються у нас на багато років. У моєму складі люди від 25 до 40 років. Але найбільше жінок пенсійного віку. Дуже часто у нас співають серйозні бізнесмени, які відпочивають від турбот, вчителі, лікарі. До слова, 95 відсотків хористів - жінки".

Сімейний дует з Канади Леся і Анатолій Падалки написали нову пісню "Криничний журавель", присвячену всім загиблим за незалежність України.

Зараз ви читаєте новину «"На концертах в Україні зібрали 120 тисяч гривень" - українка очолює найбільший рок-хор у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути