вівторок, 05 березня 2019 00:16

Костюм українки визнали найкращим на Венеціанському карнавалі
9

Любов Антонюк  виграла конкурс на найкращий карнавальний костюм в Венеції
Фото: надані Любов'ю Антонюк
Любов Антонюк  виграла конкурс на найкращий карнавальний костюм в Венеції
Любов Антонюк  виграла конкурс на найкращий карнавальний костюм в Венеції
Любов Антонюк  виграла конкурс на найкращий карнавальний костюм в Венеції
Любов Антонюк  виграла конкурс на найкращий карнавальний костюм в Венеції

Любов Антонюк виграла конкурс на найкращий карнавальний костюм, який проходив 24 лютого на площі Сан Марко під час Венеціанського карнавалу в Італії. Вбрання собі та синам пошила власноруч. Про це вона розповіла Gazeta.ua.

Українка родом з Гайворона Кіровоградської області. 16 років мешкає в Іспанії.

"Рукоділлям займаюся з дитинства. Спочатку вивчала швейну справу у Вінниці в училищі №15 і його філіалі, потім в коледжі констуювання і моделювання одягу. В Іспанії знайшла роботу у легкій промисловості. Крім того, із задоволенням створюю синам костюми в школу і садок, - розповідає Любов Антонюк. - Минулого року мама побачила новини про Венеціанський карнавал, там була жінка з Одеси. Я загорілася бажанням теж взяти участь у цьому дійстві".

Роботу над костюмами Любов Антонюк розпочала ще в минулому році. Дев'ять місяців тому за кілька годин намалювала ескізи. Для цього переглянула масу фільмів, картин та фотографій з минулих років. Шість місяців пішло на те, щоб пошити готові костюми.

"Для старшого сина створила образ з початку 18 століття, для меншого - з середини 15. Всі елементи робила сама – шляпи, корону, посохи, біжутерію. Взуття для синів переробила з того, що було. Старшому додала декоративні елементи, молодшому - до коротеньких черевичок дошивала халяви. Свої ж босоніжки створювала з нуля. Робила викрійку і зшивала. Найбільше часу мабуть пішло на оздоблення своєї спідниці. Її пошила із 7 метрів велюру. Щоб прикрасити його вишивкою, знадобилося 120 метрів золотого шнура".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодощі та лялькові обереги: як святкують жіночий день в Японії

Маски до костюмів також створювала самостійно.

"Це був перший подібний досвід. Передивилася близько ста відео з майстер-класами. В результаті, зробила маски за венеціанським рецептом – спочатку з допомогою гіпсу отримала потрібну форму. Потім застосувала техніку пап'є-маше та розфарбувала".

В нагороду українка отримала безкоштовну вечерю в знаменитому венеціанському ресторані 1780 року.

"Коли почула про перемогу, була вражена. На сцені ведуча сказала, що учасники з України вперше виграли конкурс на карнавалі. Після випуску збіглися українці та іспанці, почали вітати", - розповідає Любов Антонюк.

Оксана Саламаха з Івано-Франківська 12 років працює нянею у французькому місті Овер-сюр-Уаз. Крім того, виховує трьох власних дітей сина Северина і дочок Емілію і Дарину. Про особливості своєї професії розповіла Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Костюм українки визнали найкращим на Венеціанському карнавалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути