субота, 06 липня 2019 00:15

Киянка розповіла, як відкрила популярний готель в Індії
5

Олена до переїзду в Індію працювала в будівельній індустрії
Фото: thedevochki.com
В готелі InDa Hotel 10 затишних номерів
Гостям пропонують смачну їжу в кафе за 4-5$ за страву
В готелі працюють тільки індійці - за законом дуже складно взяти на роботу та оформити іноземців
Олена з чоловіком знайшли себе в "індустрії гостинності"

Керала в Індії - батьківщина аюрведи, давньої індійської медицини, в околиці багато аюрведичних клінік. Також поряд є океан у Варкалі, де можна взяти уроки з серфінгу, політати на параплані, а можна просто повалятися на пляжі. Також не дивно, що тут багато різних готелів та туристів.

Киянка Олена Новікова-Аветікян розповідає, як вони з чоловіком відкрили готель в індійському штаті Керала і зробили його одним з найпопулярніших на туристичному ресурсі Tripadvisor, пишуть на ресурсі thedevochki.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кондиціонери є скрізь - українка розповіла про комфортне життя в Австрії

Мене звуть Олена, я живу в маленькому пляжному містечку Варкала на півдні Індії. Ми відкрили тут InDa Hotel і Indigo Homestay, займаємося їх управлінням і розвитком.

До переїзду в Індію я працювала в будівельній індустрії, комплектувала об'єкти будматеріалами, пізніше ми з чоловіком Аліком стали працювати разом в будівництві.

Ідея

Вперше ми потрапили сюди з Аліком в січні 2014 року. Прилетіли відпочити за порадою мами, яка була в Індії роком раніше. Так і почалася наша історія переїзду. Подорожі, зустрічі з людьми, низка випадковостей, і ось ми вже вирішуємо відкрити тут готель.

Автор: thedevochki.com
  Гостям пропонують смачну їжу в кафе за 4-5$ за страву
Гостям пропонують смачну їжу в кафе за 4-5$ за страву

Все почалося з того, що ми сіли не в той поїзд на станції в Гоа. Майже відразу зрозуміли, що їдемо в протилежному напрямку, вийшли, повернулися назад. Поки ми чекали потяг, познайомилися з дівчиною з Казахстану Неллі, яка теж їхала в Кералу. Завдяки їй ми познайомилися з нашим індійським партнером, який і показав напівзруйноване місце - один з перших гестхаусів у Варкале, побудований 28 років тому. Ми просто закохалися в це місце і вирішили відкрити тут InDa Hotel - рішення було прийнято відразу ж одноголосно, секунд за 30.

Готелів тут сьогодні дуже багато, Варкала стає все більш популярною. Але в InDa Hotel у нас всього десять кімнат - ми подумали, невже ми не зможемо їх заповнити ?! І все вийшло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла про тонкощі оренди житла курортного міста Іспанії

Ми переїхали та почали підготовку до відкриття через пів року після того, як знайшли місце. За ці пів року ми закривали всі справи та проекти в Україні, продумували концепцію. У нас було багато припущень і планів реалізацій, але на місці все виявилося зовсім не так, як ми собі уявляли, і із запланованого дещо вийшло по-іншому.

Готель

Приміщення ми орендуємо - так і планувалося спочатку, це дало нам можливість переїхати відразу. Наш індійський друг, а в потім партнер, допоміг на початковому етапі з документами для відкриття компанії. Навіть для першого візиту потрібна бізнес-віза, отримати її можна на запрошення від індійської сторони, також потрібні деякі супровідні документи з української.

Автор: thedevochki.com
  В готелі працюють тільки індійці - за законом дуже складно взяти на роботу та оформити іноземців
В готелі працюють тільки індійці - за законом дуже складно взяти на роботу та оформити іноземців

Переїхавши зі столиці України до села на півдні Індії, нам знадобився час на адаптацію і прийняття місцевого способу життя і неспішного ритму. У якийсь момент ми просто зобов'язані були зрозуміти, що все станеться, коли трапиться і як повинно. Спочатку, звичайно, нам здалося, що тут нічого немає, а коли не можеш нічого купити - доводиться робити. Будувати ліжка, купувати ціле дерево манго для виготовлення столів, робити дах з пальмового листа, застосовувати підручні засоби як матеріали для декорування і так далі.

У команді нас було троє, через пару місяців після нашого переїзду до нас приєдналася подруга Аліна, вона займається управлінням і розвитком кафе. Спочатку ми всі робили самі, у нас був один місцевий помічник. Згодом весь персонал шукали за допомогою сарафанного радіо, серед знайомих, їхніх родичів і друзів, тут все так працює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з українців їде на заробітки в Чехію

Наша родзинка - в особистому підході, у нас маленький готель на 10 номерів і це наш будинок. Це не просто місце, де можна переночувати. наше завдання, щоб гості в подорож відчували себе добре і як вдома. Затишні кімнати з усім необхідним і смачна їжа - ось і весь секрет. Звичайно, за цим стоїть щоденна робота команди. За три роки всі межі стерлися і я вже навіть не знаю, що в готелі українського, а що повністю індійське. Звичайно, у нас не індійський підхід до колірного рішення в інтер'єрі: немає строкатих тканин, килимів, золота. Але, наприклад, після останнього ремонту ми подивилися на InDa Cafe і несподівано зрозуміли, що інтер'єр віддалено нагадує український шинок або колибу.

Автор: thedevochki.com
  Олена з чоловіком знайшли себе в "індустрії гостинності"
Олена з чоловіком знайшли себе в "індустрії гостинності"

Крім розміщення в затишних номерах зі швидким інтернетом і дуже смачною їжею в нашому кафе, у нас проходить йога-клас з відмінним викладачем Джозефом, ми також організовуємо поїздки та транспорт (таксі, рикші, скутери в оренду, квитки на поїзд). Бо Керала - це батьківщина аюрведи, давньої індійської медицини, в нашій околиці багато аюрведичних клінік, ми можемо дати рекомендації або записати до лікаря або на масаж. Також у Варкалі можна взяти уроки з серфінгу, політати на параплані, а можна просто повалятися на пляжі. А ще тут дуже великий вибір морепродуктів, адже ми живемо біля океану.

Ціни у Варкалі вважаються досить прийнятними, за відгуками гостей. Вартість заняття йогою - 5$. Вечеря в ресторані обійдеться по-різному, в залежності від уподобань, але середня ціна однієї страви 4-5$. З аюрведичними процедурами все дуже індивідуально, але звичайний аюрведичний масаж усього тіла - близько 15$.

З нами працюють тільки індійці - за законом дуже складно взяти на роботу та оформити іноземців, держава захищає місцеве населення і їх робочі місця. Тому ми навіть не зв'язуємося з цим. Згодом, звичайно ж, стало набагато легше знаходити спільну мову. А з самого початку ми їх просто не розуміли. Зараз більш-менш стало ясно, як вони влаштовані. Тут час, і правда, йде по-іншому. Головна відмінність, напевно, - мотивація місцевих людей. Якщо хтось не прийшов - і добре, завтра прийде, або післязавтра. Все відбувається, звичайно, але запланувати не можна буквально нічого. Взагалі, нам не перестає здаватися, що ми живемо в Нарнії, є поняття про те, що відбувається "як тут" і "як в реальному світі".

Просування

На Tripadvisor ми зареєструвалися відразу - це нескладно, просто розміщуєш своє місце, заповнюючи дані та фотографії. Ми нічого не робили спеціально - у міру того як гості стали у нас зупинятися, вони почали залишати відгуки.

Автор: thedevochki.com
  В готелі InDa Hotel 10 затишних номерів
В готелі InDa Hotel 10 затишних номерів

За платформу ми нічого не платимо, хоча сам Тріпадвайзор періодично пропонує підписатися на платний пакет, який передбачає рекламу на різних сервісах в інтернеті, а не просування в рейтингу, до речі. Ми читаємо всі відгуки гостей і намагаємося вчасно відповідати, нам завжди дуже приємно читати, що пишуть люди - часто це навіть зворушливо.

У нас є сторінки в фейсбуці та інстаграмі, де ми іноді публікуємо фото і новини, також використовуємо їх для зв'язку. Нас знаходять через сервіси бронювання Booking.com, MakeMyTrip, Expedia і т.д. Поради по популярності давати важко, але думаю, що дуже важливо бути унікальними та постійно вдосконалюватися - це головне. І не забувати, звичайно, чим ми займаємося - гостинністю. Якщо продукт хороший, рекомендації зроблять свою справу.

Автор: thedevochki.com
  Олена до переїзду в Індію працювала в будівельній індустрії
Олена до переїзду в Індію працювала в будівельній індустрії

Є припущення, що у нас вийшло саме тому, що не було досвіду і ніхто нас цьому не вчив. З самого початку ми створили місце і просто приймали гостей, як вдома - завдяки такому особистому підходу до гостинності наш досвід виявився позитивним. Діяли без правил, все дізнавалися по ходу. Коли приходиш на нове місце роботи, кажуть же: "Забудьте все, чому вас учили в університеті". Нова країна, зовсім інші люди - в цілому, було трохи важче, ніж ми припускали, але воно того варте.

Далеко планувати не виходить, але однозначно будемо розвиватися. Ми знайшли себе в "індустрії гостинності", так і рухаємося - досконалість не має меж, подивимося, куди це нас приведе.

У курортному місті Денія, що в Іспанії важко знайти орендодавця, який погодиться здавати житло неофіційно, без договору. Тому всі працюють через агенцію нерухомості, яка займається безпосередньо всім цим процесом.

Зараз ви читаєте новину «Киянка розповіла, як відкрила популярний готель в Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути