Ексклюзиви
неділя, 03 грудня 2017 00:15

"Ніби на курорті" - 3 дрібниці з побуту американців, яких не вистачає українцям

Українка Марія Прус упродовж року проживання в Америці, змінила 10 квартир в різних районах Вашингтона та передмістя.

Пропонуємо дізнатися три побутові дрібниці американців, якими дівчина поділилася у своєму блогу.

1. Amenities - додаткові зручності, бонуси, сервіси.

"Ігрові кімнати з більярдом і настільним футболом, офісні приміщення з комп'ютерами, тренажерні зали, кімнати для зберігання велосипедів, грилі й басейни на території чи навіть на дахові жилих будинків у США доступні не лише для багатіїв, а й для середнього класу. Часом – треба доплачувати понад місячну оренду або разово під час заселення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рахунок на двох і партнерство: українка розповіла про стосунки американців

Крім того, в таких будинках - безкоштовне обслуговування й дрібний ремонт квартир. Вийшла з ладу посудомийна машина – замінять. Заклинило вікно – полагодять. Батареї до початку опалювального сезону – перевірять. Треба лише повідомити адміністрації. Всі ремонтні роботи проведуть вдень, щоб не заважати господарям. За собою підметуть, розстелять поліетилен чи вдягнуть бахіли.

Автор: ukrainian.voanews
   Басейни на території чи навіть на дахові жилих будинків у США доступні не лише для багатіїв, а й для середнього класу.
Басейни на території чи навіть на дахові жилих будинків у США доступні не лише для багатіїв, а й для середнього класу.

Додати до сервісу в такому комплексі консьєржа на вході, просторі коридори, 4 ліфти й безкоштовну кавомашину в лоббі, - і складається відчуття, наче живеш у готелі. А в літку, за умови наявності басейну та інших зручностей, - ніби на курорті.

2. Зручна кухня

"Навіть у недорогих будинках у раковині вбудований garbage disposer, тобто подрібнювач сміття – звісно, дрібного, з їжі. Чистиш, наприклад, картоплю, а очистки можна не вигрібати з раковини у смітник, а просто подрібнити й змити. Так само перемелюються й рештки їжі на тарілках. Дуже зручно. Посудомийна машинка – інший член американських родин, а точніше, 75% сімей країни. Хоча, за цією статистикою, це найменш вживаний основний електроприлад".

Автор: ukrainian.voanews
  75% американських  сімей мають посудомийну машину
75% американських сімей мають посудомийну машину

3. Пральна машина не існує без сушарки.

"Це називається laundry unit, дослівно "пральна одиниця", продають і встановлюють їх разом. Є пралка – є й сушарка. Це непохитне правило. Питання, де сушити постіль, рушники й ковдри, не виникає. Недорогі квартири такого "юніту" можуть не мати. Тоді є кімната для прання – і сушіння – одна на весь будинок. Вручну американці не перуть взагалі нічого. Я мала проблему із тим, де купити тазик для прання вручну – знайшла лише на Амазоні.

Пальта, костюми, сорочки й сукні – лише здають в хімчистку, яка ще й ремонтує одяг. Це взагалі окрема "хімчисткова мафія", контрольована, переважно, вихідцями зі Східної Азії. За менш як 12 доларів і латку не поставлять, з цієї суми стартують і послуги на чищення-прасування (у тих районах, де я жила)".

Автор: ukrainian.voanews
  Вручну американці не перуть взагалі
Вручну американці не перуть взагалі
Зараз ви читаєте новину «"Ніби на курорті" - 3 дрібниці з побуту американців, яких не вистачає українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути