Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 00:15

"Італійська верхівка готова нами пожертвувати" - українка розповіла про російську пропаганду в Італії

Автор: надані Вікторією Скибою
  Вікторія Скиба з Тернопілі  очолює об'єднання українців у місті Удіне, Італія
Вікторія Скиба з Тернопілі очолює об'єднання українців у місті Удіне, Італія

Італія офіційно підтримує позицію Європи. Але більшість непрямо виражають свою прихильність до РФ. Це пов'язано з втратою російського ринку збуту товарів.

Про це Gazeta.ua розповідає Вікторія Скиба з Тернопілі, яка очолює об'єднання українців у місті Удіне. В Італії проживає більше 15 років.

"Коли почалася війна, вся італійська преса була на нашому боці. Зараз ситуація змінилася. Активувалася російська пропаганда. Щонеділі по центральному радіо роблять передачі, де посилаються на російський канал в Італії. Про події в Україні не говорять взагалі, уникають цієї теми. Місяць тому на державному телебаченню показали документальний пропагандистський фільм американського режисера Олівера Стоуна "Інтерв'ю з Путіним". Це переходить межу пристойності", - розповідає Вікторія Скиба.

Фактично йде непряме вороже ставлення до українців. Італійська верхівка готова нами пожертвувати, щоб не злити російського "ведмедя". Продавати йому вино і шинку.

"Наведу ще один приклад. У нас є Торгова палата провінції Удіне, де реєструються підприємства. Нещодавно вони провели зустріч з російським послом для італійських підприємців, де агітували до співпраці з Росією. Такі заходи відбуваються навіть у нашому маленькому містечку Кодройпо. Багатьом італійським бізнесменам було добре за режиму Януковича. Вони звикли працювати в суспільстві, де все вирішувалося за допомогою хабарів. Шкодують, що повалилася ця система. Майдан став кісткою серед горла, бо втратили через це багато грошей".

Автор: надані Вікторією Скибою
  Українці та італійці під час конференції у міській раді міста Удіне
Українці та італійці під час конференції у міській раді міста Удіне

Вікторія Скиба сім років працювала на транспортному підприємстві. Через участь у проукраїнських мітингах, потрапила під скорочення.

"Фірма, де працювала, продає меблі на території Росії та України, де основні клієнти були в Донецьку. З початком війни вони згорнули співпрацю, торгівля з Росією також погіршилася, -розповідає Вікторія Скиба. - Власник фірми живе у Росії. У місцевій пресі були статті про наші мітинги, в мене брали інтерв'ю радіо й телебачення. Це йому не подобалося. Зараз працюю з подружкою, яка відкрила власну фірму з продажі меблів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки без пальців та свині замість грошей: українець розповів про життя у племенах канібалів

За словами Вікторії Скиби, до італійців та діаспорян важливо доносити правдиву інформацію про війну в Україні.

"Нещодавно провели конференцію про Україну в місті Удіне на північному сході Італії. Звернулася до італійців зі словами, що наші хлопці помирають на Донбасі не лише за нашу, а й за їхню незалежність також. Такими заходами намагаємося донести правду про ситуацію в Україні. Власними силами протидіяти пропаганді, - каже українка. - Нашим дипломатичним службам тут дуже не легко, але вони всеодно намагаються час від часу пробиватися на шпальти центрах газет. До 85-річчя Голодомору по всій Італії провели інформаційні заходи. Ми з Удіне минулої неділі їздили до Мілану на літургію у центральному катедральному соборі Дуомо. Були присутні понад 2 тисячі людей. Був сюжет по місцевому державному телебаченні".

Зараз ви читаєте новину «"Італійська верхівка готова нами пожертвувати" - українка розповіла про російську пропаганду в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути