Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2019 11:14

Вистачає проблем з українцями: Естонія перестала приймати іммігрантів

Вистачає проблем з українцями: Естонія перестала приймати іммігрантів
BB.lv

Естонія зараз стикається з дуже сильним напливом мігрантів зі сходу, з республік колишнього СРСР.

Тому прийняли рішення не приймати іммігрантів, пише портал ERR.

"Якщо подивитися, то клопочуть про притулок найбільше не з Близького Сходу або Африки, а з України. На другому місці Грузія, потім Молдавія та тільки потім Афганістан і подібні країни", - зазначив глава МВС Естонії та лідер партії EKRE Март Хельме.

Це триватиме доти, доки ультраправа Консервативна народна партія входить до урядової коаліції.

"Для запобігання приходу до нас людей, яких ми не в змозі та не хочемо прийняти, ми повинні зайняти таку позицію, що це відомо, що ми давно заявили свою думку. Доти, поки ми, тобто EKRE, входимо до уряду, Естонія приймати іммігрантів не буде", - підкреслив лідер консерваторів.

У Естонії досить проблем із іммігрантами з України, а країни Південної Європи не вважають це проблемою, додав він.

"У нас і зараз труднощі з цим імміграційним тиском, і ми не бачимо особливого розуміння щодо нас. Українці швидше інтегруються в російськомовну громаду, і для нас це культурна та демографічна проблема. Навіть якщо хтось говорить, що це не проблема, то насправді це дуже серйозна проблема. А якщо ми почнемо відкривати ще другий і третій фронт, приймати з Латинської Америки, Венесуели, Близького Сходу і ще з західно-африканських країн на південь від Сахари, то нам сил не вистачить", - вважає міністр внутрішніх справ.

Німеччина, Франція, Італія та Мальта 2 тижні тому домовилися про добровільну систему, за якою країни, що приєдналися до неї, приймають особу, яка просить про притулок, протягом чотирьох тижнів після її прибуття в Європу і перевіряють обґрунтованість клопотання, а потім або надають притулок, або висилають іммігранта назад до країни походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, де найбільше надали українцям дозвіл на проживання

Ганна Зотова із Києва навчається на магістратурі Таллінського університету за програмою Estonian Studies. Про вступ та навчання в естонському вузі вона розповіла Gazeta.ua

Вперше я приїхала у Естонію у вересні 2016-го як волонтер в рамках програми ЕВС. Проект був розрахований на один рік. За цей час зустріла свого хлопця. Тож, коли термін поїздки закінчився, почала шукати способи, щоб залишитися. Загалом є кілька варіантів для отримання посвідок на проживання - робота, навчання та одруження.

Зараз ви читаєте новину «Вистачає проблем з українцями: Естонія перестала приймати іммігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути