середа, 04 вересня 2019 04:20

Хороший букет знайти складно: як українки вирішили проблему гарних квітів у США

  Квітослава і Зореслава відкрили бізнес у 2017-му. ФОТО: ВЕРСІЇ
Квітослава і Зореслава відкрили бізнес у 2017-му. ФОТО: ВЕРСІЇ

Українки Квітослава і Зореслава вже багато років живуть у Сполучених Штатах Америки в місті Чикаго, штат Іллінойс. У 2017 році вони вирішили зайнятись власною справою. Тепер у них є невеличка крамниця квітів під назвою "The Secret Garden of Chicago".

"Коли ми приїжджали в Чикаго, виникала проблема купити дійсно гарні квіти. У нас в Україні вже давно були коробки з красивими квітами, а тут, в Чикаго, цього не було. Навіть коли йшли на день народження, гарний букет знайти було нереально. Все було стандартне. Саме тому ми вирішили зайнятись цією справою. Почали спочатку між друзями та рідними дарувати. Люди побачили й почали звертатися: де ви такий букет взяли, дайте номер телефону, чи можете нам зробити", - розповідає Зореслава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На уроках можна їсти і пити каву – головне, не заважати іншим – українки розповіли про навчання у США

На флористів дівчата не вчились, за освітою Квітослава – магістр міжнародного права, а Зореслава – магістр з міжнародних відносин, пише видання Версії.

  Більшість букетів у США стандартні. ФОТО: ВЕРСІЇ
Більшість букетів у США стандартні. ФОТО: ВЕРСІЇ

Перших півроку дівчата були змушені працювати вдома. Коли кількість замовлень збільшилася, знайшли приміщення і почали працювати серйозно.

"До нас звертаються багато українців, але серед клієнтів є й чимало американців, поляків, молдованів, росіян", - додає Квітослава.

Діаспорянки рекламують свою крамничку здебільшого в Інстаграмі. Деякий час про них писав журнал української діаспори "Ukrainian people".

  Американці рідко дарують одне одному квіти. ФОТО: ВЕРСІЇ
Американці рідко дарують одне одному квіти. ФОТО: ВЕРСІЇ

Нещодавно сестри розпочали співпрацю з п'ятизірковим готелем "Four seasons" в Чикаго. Це один з найвідоміших готелів у світі.

"Створити власний бізнес у Сполучених Штатах Америки – не важко. Головне у веденні власної справи там – позитивні відгуки про хороший сервіс та обслуговування", - каже Зореслава.

Пустельна троянда дивує не тільки назвою, а й виглядом - схожа на міні-дерево. Це кімнатна рослина, яка ще називається аденіум. Через товстий і покручений стовбур нагадує бонсай. Цвіте все літо і до середини осені.

Зараз ви читаєте новину «Хороший букет знайти складно: як українки вирішили проблему гарних квітів у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути