вівторок, 31 січня 2017 16:49

Хліб роздають безкоштовно - де скуповуються студенти

Хліб роздають безкоштовно - де скуповуються студенти

Українські студенти, які їдуть вчитися за кордон, змушені на всьому економити. Їжу купують у соціальних магазинах, які працюють пів дня. Хліб там можна отримати безкоштовно, а йогурти та крупи по 20-25 центів. Це втричі дешевше, ніж у супермаркеті.

Про це розповіла студентка юридичного факультету Віденського університету бізнесу Аліна Сопонару.

"Вчитися тут дуже дорого. Студент не має права працювати більше як 12 годин на тиждень. Можна роздавати листівки чи влаштуватися посудомийницею. Усе оформлення на роботу офіційне, - каже Аліна. - Для дозволу скуповуватися в соціальному магазині, треба зібрати низку довідок. Наприклад, що дохід становить не більше 900 євро на місяць, треба довідка з університету і прописка. Перепустку в супермаркет дають раз на рік. За 50 євро тут можна набрати гору продуктів, тоді як у звичайному супермаркеті за ці гроші купиш третину. Але магазини працюють лише до обіду. А ще до відкриття тут стоїть величезна черга. Жінки з дітьми забігають всередину і хапають усе, що можуть".

Аліна не отримує стипендію, але навчається на державному забезпеченні. Від університету їй дають гуртожиток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати роботу з українським дипломом

"Тут не завжди "красиві продукти". Упаковка може бути пошкоджена. Наприклад, у вершкового сиру чи масла не ідеальна поверхня, а прим'ята. Крупи можуть бути пересипані в інші пакети. Для нормального супермаркету це неприпустимо. Молочні продукти, консерви, продають перед закінченням терміну придатності, але вони смачні. Хліб, булочки й печиво роздають безкоштовно, - каже Аліна. - Іноді натрапляла на тістечка, які ввечері віддали кондитерські. Раніше це просто викидали".

Зараз ви читаєте новину «Хліб роздають безкоштовно - де скуповуються студенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути