середа, 19 грудня 2018 17:30

Німеччина спростила працевлаштування для українців

Німеччина спростила працевлаштування для українців
Українцям стане простіше влаштуватися на роботу в Німеччині. Фото: 112

Українцям стане простіше влаштуватися на роботу в Німеччині.

Уряд Німеччини схвалив законопроект про імміграцію кваліфікованих кадрів, який полегшить працевлаштування вихідцям не з Євросоюзу, передає Deutsche Welle.

Нововведення покликане спростити працевлаштування не тільки для фахівців з вищою освітою, а й представників робітничих професій.

Іноземці з вищою або середньою спеціальною освітою вже зараз за наявності низки умов можуть отримати у Німеччині роботу разом із дозволом на проживання. Обов'язково потрібно мати свідоцтво про професійну кваліфікацію, яку визнають у ФРН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовне харчування та вагончик на чотирьох: як українець жив у таборі для біженців на Кіпрі

Ще одне нововведення полягає в тому, що при наймі на роботу громадяни Німеччини і ЄС більше не матимуть пріоритету порівняно з іноземцями. Однак уряд залишає за собою право знову вводити обмеження за професіями.

Також закон передбачає, що іноземні фахівці зможуть працевлаштуватися в Німеччині та після прибуття в країну. Досі майбутньому мігранту потрібно було мати ще до виїзду у ФРН підписаний трудовий договір із німецькою фірмою.

Лікар-травматолог із містечка Корець Богдан Швед понад 10 років працював у лікарні Лівії. На роботу потрапив, коли колишній одногрупник розповів, що є можливість практикуватися у країнах Африки чи Латинської Америки. Тоді до 2 лівійських клінік відправилися 50 українських фахівців. Спеціалісту з Корця випало працювати у місті Гар'ян. Планував побути рік-другий, проте затримався на 8.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина спростила працевлаштування для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути