понеділок, 23 жовтня 2017 00:15

"Електрику мають лише 30% будинків" - українка переїхала у азійську країну

Автор: Міла Бедренец
  Українка Міла Бедренец живе в азійській країні М'янма
Українка Міла Бедренец живе в азійській країні М'янма

Українка Міла Бедренец живе в азійській країні М'янма, яка раніше була закритою для в'їзду. Поїхала туди, щоб відкрити компанії з установлення домашніх сонячних батарей, які даватимуть електрику в будинки селян.

"Домашніх сонячні системи - це такі невеликі, але потужні сонячні панелі з батареями, трьома лампочками і зарядкою для телефону. Тобто мінімальний набір електрики для невеличкої селянської хатини. Такі стоять в багатьох африканських селах. Разом із знайомим стартапером подумали чому б не зайнятися цим бізнесом в Південно-Східній Азії. Обрали М'янму, тут електрифіковані лише близько 30% будинків. По приїзду ми з напарником взялися за роботу і через 4 місяці продали першу батарею від імені зареєстрованої компанії,", - розповідає Gazeta.ua Міла Бедренец.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб вийти заміж в Англії, іноземці складають істит з англійської мови

За її словами, у селян немає грошей, щоб купити якісну сонячну систему. Але є 4 долара в місяць, щоб оплачувати її використання. Тому здають батареї в оренду. Через пару років система переходить у власність людей.

"Була здивована, що в М'янмі живе багато українців. За два роки тут розгорнулися три мобільних оператора. Місцевих кадрів їм не вистачало і вони запрошували недорогих кваліфікованих фахівців з країн колишнього Союзу. В одному зі мною гетто живуть вірмени, узбеки, казахи і білоруси. Дуже багато українських сімей. В місцевий магазин за їхнім проханням почали завозити навіть буряки на борщ".

Автор: Міла Бедренец
  Українка Міла Бедренец живе в азійській країні М'янма
Українка Міла Бедренец живе в азійській країні М'янма
Олена Говорова з Умані два роки займається створенням авторських ляльок з унікальними живими емоціями. На її рахунку майже тисяча робіт, жодна з-яких не повторюється. Захоплення почалося після переїзду до Англії, де мешкає останніх три роки.
Зараз ви читаєте новину «"Електрику мають лише 30% будинків" - українка переїхала у азійську країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути