вівторок, 17 квітня 2018 11:34

Експерт розповів, де заробити 40 тисяч гривень щомісяця

Експерт розповів, де  заробити 40 тисяч гривень щомісяця
Перед поїздкою в Чехію вигідно навчитися робітничій професії. Заробітки перукаря від 25 тисяч гривень. Фото:praga-praha.ru

Найпопулярнішими вакансіями в Чехіїї вважаються електрик, електромонтер, маляр для чоловіків. Перукар, косметолог, візажист для жінок. Про це Gazeta.ua розповів менеджер з працевлаштування Сергій Кучерявий.

"Українські юристи, економісти та інші спеціалісти з вищою освітою за кордоном не потрібні. Перш ніж їхати за кордон працювати, слід навчитись робітничих професій. Курси тривають від 3 до 6 місяців, але той папірець - гарантія гарного працевлаштування. Наприклад, маляр може отримувати по 150 крон на годину, тоді як працівник на будівництві отримує 100 крон. Окрім того, чехи дуже потребують електриків. Почепивши звичайне оголошення, ви матимете гарантовану роботу. Ці послуги там надзвичайно дорогі, а спеціалістів бракує", - каже Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суму, яку можна заробити в Чехії

Електрик у Чехії заробляє 37-40 тисяч гривень. Маляр від 32 до 35 тисяч гривень.

Жінкам найкраще вивчити перукарську справу. Навіть без мови можна знайти роботу, якщо показати своє вміння.

"Стрижка та фарбування у перукарні обійдеться у 600 гривень. Ця ж процедура у салоні коштує 1500 гривень. Дуже дорогі косметичні процедури, такі як уколи ботоксу чи омолоджувальні маски. Депіляція обійдеться у 500 гривень. Перукарські послуги теж часто надають вдома. Навіть якщо працюєте на іншій роботі, можна стригти українок. Якщо тут стрижка обходиться у 100 гривень, то в Чехії за таку ж з радістю викладуть 400", - каже Сергій.

Перукар може отримати 25-30 тисяч гривень. В Україні такий же майстер заробляє 8-9 тисяч гривень.

Протягом кожного місяця за межі України емігрують близько 100 тисяч громадян. Про це розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін на конференції "Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні"

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, де заробити 40 тисяч гривень щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути