неділя, 21 жовтня 2018 00:15

Батьки оплачують комунальні послуги: українка розповіла про дитсадки в Японії

Батьки оплачують комунальні послуги: українка розповіла про дитсадки в Японії
Детские сады в Японии Фото: Ольга Даншина

Вихованням підростаючого покоління у Японії займаються тільки матері. Вони цілком і повністю присвячують себе турботі про дітей від народження до повноліття, активно беруть участь в житті садка і школи.

Про це розповіла Ольга Даншина, яка 9 років проживає у Японії, пише clutch.ua.

"Допомога старшого покоління у вихованні онуків теж дуже посередня. Часто перші місяці мама з новонародженим проводить в будинку своїх батьків. Але надалі онуки не проводять з бабусями і дідусями багато часу. Навіть якщо молода сім'я відвідує рідний дім, за дітьми все одно дивляться батьки. У японському суспільстві не прийнято перекладати батьківські обов'язки на бабусь і дідусів", - каже Ольга Даншина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 фактів, які вразили українку в Туреччині

У Японії є два основних типи садків: державні для працюючих батьків з 4 місяців та приватні на пів дня для непрацюючих мам з 3-4 років.

"У державні садки дитину можна віддати лише за певних умов. Якщо обидва батьки працюють повний день, або батько працює повний день, а у матері часткова зайнятість. Також можна віддати дітей на час навчання, під час другою вагітності, госпіталізації, важкої хвороби, інвалідності, для догляду за хворим, або на час пошуку роботи. Але державні садки переповнені. Тому віддати туди дитину навіть при дотриманні вищевказаних умов є проблематичним. Деяким сім'ям доводиться чекати по кілька років".

У приватні садки необхідно подати заяву за півроку, пройти співбесіду і сплатити вступний внесок у розмірі близько $1 тис. Щомісячна вартість - $250-$300.

"Крім цього разу в півроку оплачуються навчальні матеріали та додаткові внески. Такі як внесок за користуванням приміщеннями саду, комунальні послуги – світло, опалення, охолодження. У деяких приватних садах передбачена уніформа – включаючи головний убір і навіть портфель".

Катерина Дронова із міста Вільногірськ Дніпропетровської області розповіла, як розпочала акторську кар'єру у Лос-Анджелесі. Українка знімається у фільмах, серіалах та музичних кліпах.

Зараз ви читаєте новину «Батьки оплачують комунальні послуги: українка розповіла про дитсадки в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути