вівторок, 06 червня 2017 15:36

"Армія повністю забезпечує сім'ю" - українець про службу в США

"Армія повністю забезпечує сім'ю" - українець про службу в США
Андрій Гордійчук, 36 років, переїхав на постійне місце проживання до США з Києва 5 років тому Фото:http://zaxid.net

Армія - один із найшвидших варіантів для отримання громадянства США. Також держава повністю забезпечує сім'ю військовослужбовця. Про це розповідає Андрій Гордійчук, 36 років, переїхав у США з Києва 5 років тому. В американській армії служить 2 роки.

"Я переїхав у США поступово. Вперше поїхав туди 1998 року, але повертався додому багато разів. Я вчився в Україні, маю економічну освіту. Також навчався у Сполучених Штатах, отримав там два дипломи магістра за спеціальністю фінанси та бізнес-адміністрування. Трохи працював там. Так тривало більш як 10 років. Остаточно я переїхав у США 5 років тому. Знав про можливість служити в американській армії давно. Але до того я не мав потреби в цьому, адже в мене була робота. Але в останні роки через кризу виникли проблеми з роботою. Також були міграційні труднощі. Армія – це відповідь, яку я знайшов майже на всі питання", - розповідає Андрій Гордійчук, передає zaxid.net.

До армії працював менеджером. Контракт про службу підписав у Філадельфії. Служить у військовій частині у Німеччині, де живе з сім'єю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дітям виплатили 2500 євро стипендії" - досвід української матері в Іспанії

"Я живу у власному будинку за межами військової бази. Це мені подобається, бо виконав роботу і о 16:30 я вже вільний та можу їхати додому. Виїхав з роботи і забув про армію, живу звичайним життям. Далі проводжу час із своєю сім'єю, - каже Гордійчук. - В армії є стабільність і пільги. Для багатьох мігрантів велике значення має громадянство. Армія дуже швидко допомогла мені стати громадянином США. Також держава повністю забезпечує сім'ю військовослужбовця. Для мене це було важливо. Я знаю, що в мене, моїх дітей та дружини є медична страховка, яка дуже дорого коштує в Америці".

Армія допомагає з освітою, дає пільги на купівлю житла, вихід на пенсію після 20 років служби.

"Всім іншим громадянам США держава не платить пенсії. Там немає такого, як в Україні, що при досягненні певного віку можна вийти на пенсію. Кожен сам щомісяця робить внески у свій страховий чи пенсійний фонд, і потім живе тільки на ті гроші. Ці пільги є вагомим фактором для багатьох, особливо молодих людей, щоб піти в армію. Також армія виділяє гроші на харчування. Щомісяця кожен солдат отримує певну суму. Якщо він живе на військовій базі, ці гроші йому показують і одразу ж забирають. Натомість видають картку на харчування в їдальні. Наприклад, сніданок тут коштує 3 долари, вечеря – майже 6. Якщо військовослужбовець живе у себе вдома, то гроші на харчування йому дають на руки".

Американська армія оплачує військовим вищу освіту. Про це розповідає 28-річна Крістіна Черешнєва, яка переїхала з Чернівців до Нью-Йорка 8 років тому.

Зараз ви читаєте новину «"Армія повністю забезпечує сім'ю" - українець про службу в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути