Ексклюзиви
вівторок, 18 квітня 2017 00:17

Як українка стала громадянкою Португалії

Як українка стала громадянкою Португалії
Мінімальна зарплата у Португалії складає 535 євро.Фото;romantictourism.in.ua

Отримати громадянство португалії можна трьома шляхами: навчатись у Португалії, вийти заміж за місцевого жителя чи отримати довгострокову візу на роботу. Про це розповідає Юлія Теклюк із Києва. Вона чотири роки тому вийшла заміж за хлопця з Лісабону.

"Коли вперше відвідала Португалію, то закохалась у цю країну. Поставила собі ціль — жити там. Щоліта брала відпустку та летіла на відпочинок саме туди. Всь рік відкладала кошти на цю поїздку. Економила на теплих речах, але купальник, літні сукні і взуття мала найкращі. В один із перельотів познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком Антоніо. З ним два роки переписувались по сакайпу та зустрічались. А тоді він запропонував переїхати до нього під Лісабон", - розповідає Юлія.

Одружилися у Лісабоні. Весілля не робили. Тут це неприйнятно і дорого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, скільки українців виїхали на роботу в Польщу

"З роботою в країні непросто, особливо якщо претендуєш на нормальну зарплату. Хорошою вважається зарплата 1000 євро. На неї не вдасться пошикувати, але принаймні можна знімати житло. Мінімальна зарплата зараз складає 535 євро, і прожити на ці гроші дуже складно. Якщо людина збирається найнятися прибиральником чи будівельником, то знання мови не потрібне. Я ж маю юридичну освіту, тому маю перескласти диплом. Для цього ще маю два роки довчитись в місцевому університеті. Благо, що вивчила мову", - каже Юлія.

Зняти квартиру від 350 до 700 євро. Більшість живуть за містом. Одна поїздка в метро або на автобусі коштує 1,20 євро. Поїздка на електричці- 2 євро.

"Щорічний податок на житло за двоповерховий будинок складає близько 1000 євро.

Також існує податок на автотранспорт. У Португалії дуже багато машин, водять навіть зовсім літні люди.", -каже Юлія.

Кожна людина зобов'язана стати на облік у Центрі здоров'я. Там його приписують до сімейного лікаря. Якщо ти працюєш і платиш відрахування в систему соціального страхування, медичне обслуговування тобі належить за "помірними розцінками". Наприклад, прийом у сімейного лікаря коштує 5 євро (а повна вартість 35 євро).

Зараз ви читаєте новину «Як українка стала громадянкою Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути