Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2020 13:36

135 грн за десяток - українка показала величезні черги за яйцями

135 грн за десяток - українка показала величезні черги за яйцями
Черга за яйцями в місті Рішон ле-Ціоне

В Ізраїлі в місті Рішон ле-Ціоне люди побилися в черзі за яйцями. Їх завезли вперше після двотижневого карантину. Про це Gazeta.ua розповіла українка Наталя Давід.

"Упаковка яєць до карантину коштувала 82 грн, а тепер вона подорожчала до 135 грн. Але знайти цей продукт складно", - каже українка.

Українець Віктор Сколан, який живе біля Тель-Авіва, розповідає, що зазвичай цей продукт продавали у російському магазині. Там ціла полиця була заставлена яйцями. Зараз на місці яєць - мука та крупи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці найчастіше купували у перший місяц карантину

"В місцевих новинах повідомляли, що в магазини мають завезти яйця, які зазвичай купують для промисловості. Це розбитий продукт у пакетах. Але застати такий ми не можемо, а відповідно і приготувати щось смачне теж. Яйця йдуть у випічку та в багато страв. У деяких магазинах можна придбати упаковку яєць, але за умови, що купуєш щось не менш як на 50 шейкелів (375 грн) в одних мережах або на 250 шейкелів (1875 грн) в інших мережах. Також на днях починається Песах, і яйця на це свято завжди популярні, бо в Ізраїлі припиняють їсти хліб і всю випічку на основі дріжжів чи інших типів бродіння. До того ж за 2 дні всі магазини взагалі закриють. Люди в паніці, бо це один із дешевих продуктів для їжі", - каже Сколан.

Крім яєць, в Ізраїлі зникло вершкове масло, яке раніше привозили з-за кордону. Замість нього є маргарин місцевого виробництва.

Через закриття базарів в Україні ціни на продукти зросли. Пік подорожчання припаде на середину квітня, коли українці почнуть закуповувати продукти до Великодня, розповів Gazeta.ua голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Зараз ви читаєте новину «135 грн за десяток - українка показала величезні черги за яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути