Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 14:52

Чому не відкрили базарів – пояснення експерта

Чому не відкрили базарів – пояснення експерта
Населення самостійно може ініціювати відкриття базарів у тих регіонах, де є проблеми з кількістю продуктів. Фото: kiev.zagranitsa.com

Через закриття базарів в Україні ціни на продукти зросли. Пік подорожчання припаде на середину квітня, коли українці почнуть закуповувати продукти до Великодня, розповів Gazeta.ua голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

"Кабмін не забороняв роботи продуктових базарів, а ввів певні обмеження в їхню роботу. Затримка у відкритті ринків - за місцевою владою, яка чекала пояснень. Якщо соціальна ситуація в регіоні вважається поганою – відкривайте базари. Обмеження прості: 20 метрів на кожного покупця, 3 метри між тими, торгує", - каже Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золото, книжки й текіла: 5 оригінальних доставок під час карантину

Одна з ключових умов, яку не можуть виконати більшість ринків, – запаковування продуктів.

"Якщо люди бачать, що в їхньому населеному пункті є дефіцит продуктів, то в цьому разі вони повинні звертатися до місцевої влади, своїх депутатів. Відкриття роздрібних ринків у великих містах, як-от Київ, не є необхідним. Тут вдосталь торгових мереж, які заміняють базари. Єдине, що не можна замінити, це овочі, які мають короткий термін придатності: огірки, помідори тепличні й зелень. Навіть більше: виробники не готові міняти структуру продажів із ринків на гіпермаркети", - додає експерт.

31 березня Міністерство охорони здоров'я дозволило місцевій владі відкрити продуктові базари під час карантину за умови суворого дотримання правил відвідування.

Зараз ви читаєте новину «Чому не відкрили базарів – пояснення експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути