В Ізраїлі в місті Рішон ле-Ціоне люди побилися в черзі за яйцями. Їх завезли вперше після двотижневого карантину. Про це Gazeta.ua розповіла українка Наталя Давід.
"Упаковка яєць до карантину коштувала 82 грн, а тепер вона подорожчала до 135 грн. Але знайти цей продукт складно", - каже українка.
Українець Віктор Сколан, який живе біля Тель-Авіва, розповідає, що зазвичай цей продукт продавали у російському магазині. Там ціла полиця була заставлена яйцями. Зараз на місці яєць - мука та крупи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці найчастіше купували у перший місяц карантину
"В місцевих новинах повідомляли, що в магазини мають завезти яйця, які зазвичай купують для промисловості. Це розбитий продукт у пакетах. Але застати такий ми не можемо, а відповідно і приготувати щось смачне теж. Яйця йдуть у випічку та в багато страв. У деяких магазинах можна придбати упаковку яєць, але за умови, що купуєш щось не менш як на 50 шейкелів (375 грн) в одних мережах або на 250 шейкелів (1875 грн) в інших мережах. Також на днях починається Песах, і яйця на це свято завжди популярні, бо в Ізраїлі припиняють їсти хліб і всю випічку на основі дріжжів чи інших типів бродіння. До того ж за 2 дні всі магазини взагалі закриють. Люди в паніці, бо це один із дешевих продуктів для їжі", - каже Сколан.
Крім яєць, в Ізраїлі зникло вершкове масло, яке раніше привозили з-за кордону. Замість нього є маргарин місцевого виробництва.
Через закриття базарів в Україні ціни на продукти зросли. Пік подорожчання припаде на середину квітня, коли українці почнуть закуповувати продукти до Великодня, розповів Gazeta.ua голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.
Коментарі