понеділок, 19 вересня 2016 13:24

10 звичаїв, які здивують українця в Японії
10

1. Йти з офісу раніше за начальника не прийнято

Навіть якщо робочий день закінчився, а ваш керівник іще працює, слід зачекати і піти лише після нього.
Інша традиція японських робочих буднів — бар з алкоголем на підприємстві, зазначається на сайті fishki.net. У обідню перерву кожен працівник може випити просто у своєму офісі. Працівник у свою чергу гарантує адекватно поводитись та виконувати роботу так само якісно та вчасно.

  rusrep.ru
rusrep.ru

2. У Новорічну ніч японці сплять

Свята в Японії також справляють інакше. Новий рік вночі там не відзначають, повідомляє електронне видання Langust. Японці прокидаються рано вранці та зустрічають світанок Нового року, а вночі напередодні сплять. А от день святого Валентина - єдиний у році, коли японська жінка може зізнатися чоловікові в коханні, не зіпсувавши свою репутацію. Щоб сказати про свої почуття, вона має подарувати йому шоколадку.

  turupupu.ru
turupupu.ru

3. Попереджають, що їхній подарунок може не сподобатись

Той, хто дарує, має попередити, що дарунок може не сподобатись. Якщо ж ви впевнені, що підібрали у подарунок дійсно особливу річ, можна сказати, що насправді гостинець — це звичайна дрібничка і її вибір не завдав ніяких труднощів.

  nippononline.ru
nippononline.ru

4. Японці кланяються під час вітання

Поклонитися своєму співбесіднику ви маєте стільки разів, скільки він влонився вам, передає сайт turupupu.ru. Якщо цього не дотриматись, людину можна серйозно образити.

  turupupu.ru(1)
turupupu.ru(1)

5. Чайові в ресторані - знак неповаги до працівника

В усіх європейських країнах у ресторанах та кафе прийнято залишати офіціантові "на чай". У Японії це вважається неввічливим. Поки відвідувач платить за послугу та отримує її на достойному рівні, він та обслуговуючий персонал залишаються "на рівних", зазначається на сайті tochka.net. Залишити офіціантові чи таксисту чайові — тотальна неповага до роботи цих людей.

  atorus.ru
atorus.ru

6. У моді криві зуби

Серед японських модників дуже популярні криві зуби. Якщо ви народилися з ідеально рівними зубами, можна придбати спеціальну насадку "яеба", яка дослівно перекладається як "подвійний зуб". Вона створить ілюзію зуба, який стирчатиме з-під верхньої губи.

  dentist.kh.ua
dentist.kh.ua

7. Хлопці й дівчата не тримаються за руки

Для хлопця й дівчини триматись за руки на вулиці в Японії вважається непристойним. Прояви почуттів на публіці — це неповага до людей, що тебе оточують.

  liveinternet.ru
liveinternet.ru

8. Палички за столом не можна схрещувати

Навчитись користуватися паличками для їжі — це лише півсправи. Слід знати також правила поводження з ними. За столом палички не можна схрещувати, ними не можна підтягувати їжу ближче до себе, а також показувати на людей. Найголовніше — їх ні в якому разі не слід вертикально втикати в рис. Так японці роблять тільки на похоронах. А традиції цієї країни не дозволяють легковажно ставитися до смерті.

  smak.ua
smak.ua

9. Деякі вулиці не мають назв

Якщо ви запитаєте кудись дорогу у перехожого, він зможе лише зробити візуальний опис будинку. Наприклад: будинок за рогом магазину. Тому новим жителям цієї країни краще навчитися користуватися пристроями для навігації.

  venividi.ru
venividi.ru

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 звичаїв американців, яких нема в Україні

10. Усе сміття японці несуть додому

На вулицях Японії немає смітників. Як зазначає tochka.net, усе сміття японці несуть із собою додому, де потім сортують його на чотири види: який спалюється, який переробляється, який не спалюється та скло. Усе це сміття потім вивозить спеціальна служба.

  makulaturi.net.ua
makulaturi.net.ua
Зараз ви читаєте новину «10 звичаїв, які здивують українця в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути