пʼятниця, 30 березня 2012 14:24

"Зоряні війни" лишили позаду "Алісу в країні чудес"

"Зоряні війни" лишили позаду "Алісу в країні чудес"

У десятці найкасовіших фільмів в історії кіно відбулися зміни. Фільм "Зоряні війни: Епізод 1 - Прихована загроза" перемістився з десятого на дев'яте місце. Таким чином він витіснив картину "Аліса в країні чудес".

Загальні збори першого епізоду вже перевищили один мільярд двадцять чотири мільйони доларів.

Це сталося завдяки стереоверсії фільму, випущеної в прокат в лютому 2012 року. Вона вже заробила близько 100 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівен Спілберг переведе "Парк Юрського періоду" в 3D

Раніше режисер картини Джордж Лукас обіцяв, що в разі успіху оновленої "Прихованої загрози" він кожного року випускатиме в прокат по одній серії саги, конвертованої в 3D.

При вартості конвертації в районі 10 мільйонів доларів, прокат "Прихованої загрози" вже можна вважати надзвичайно успішним.

Лідерство в рейтингу найкасовіших фільмів, як і раніше, зберігає "Аватар" Джеймса Кемерона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опера "Мадам Батерфляй" вийде у 3D форматі

Перший фільм з серії "Зоряні війни" вийшов в США 25 травня 1977 року і приніс компанії "20-е століття Фокс" такий прибуток, що врятував її від банкрутства. Згодом вийшли ще 5 частин.

Перший епізод саги вийшов 13 років тому. У лютому цього року відбулася прем'єра оновленої версії "Прихованої загрози". За словами Лукаса, до конвертації фільму його підштовхнув перегляд картини "Аватар" Джеймса Кемерона, знятому у 3D.

Зараз ви читаєте новину «"Зоряні війни" лишили позаду "Алісу в країні чудес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі