вівторок, 03 січня 2012 09:45

Помер знаменитий фехтувальник, постановник боїв у "Зоряних війнах"

Помер знаменитий фехтувальник, постановник боїв у "Зоряних війнах"

Помер відомий британський фехтувальник Боб Андерсон, який займався, серед іншого, постановкою боїв в "Зоряних війнах", повідомляє Associated Press у понеділок, 2 січня.

Андерсон, говориться в некролозі, поширеному Британської академією фехтування, помер в одній з лікарень у віці 89 років 1 січня 2012 року.

Боб Андерсон в 1950 і 1953 роках у складі збірної Великобританії з фехтування брав участь в чемпіонаті світу, а в 1952 році - в Олімпійських іграх. З середини 1950-х років до кінця 1970-х років він займав пост тренера національної збірної Великобританії, а потім протягом декількох років був технічним директором Канадської асоціації фехтування.

Андерсон зробив успішну кар'єру в кіноіндустрії, увійшовши до числа найбільш відомих постановників боїв і каскадерів. Так, він ставив бої в першій трилогії "Зоряні війни", а також бився за Дарта Вейдера в ключових сценах фільмів "Імперія завдає удару у відповідь" і "Повернення джедая".

Крім того, Андерсон в якості постановника боїв і каскадера брав участь в роботі над фільмами "З Росії з любов'ю" і "Помри, але не зараз", "Маска Зорро" і "Легенда про Зорро", а також трилогією "Володар кілець".

Зараз ви читаєте новину «Помер знаменитий фехтувальник, постановник боїв у "Зоряних війнах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути