понеділок, 06 жовтня 2014 11:29

Зомбі, стімпанк та розкішні декольте - у Києві пройшов фестиваль аніме
19

Фото: Олександр Заклецький

У Києві відбувся традиційний 7-й фестиваль японської анімації "Отобе". Окрім ретроспективи культових анімаційних стрічок як завжди організатори провели масштабне костюмоване шоу, в якому взяли участь близько 300 людей. Подивитися на це дійство прийшло ще біля 700 глядачів. Зал КМЦ Києво-Могилянської Академії був забитий вщент - люди стояли та сиділи прямо в проходах.

На жаль, цього року через складні політичні обставини не приїхали закордонні гості, але навіть серед українських команд довелося проводити дуже жорсткий відбір - охочих було дуже багато, тому до участі приймалися тільки добре зрежисовані номера з цікавими та яскравими костюмами.

Учасниця фестивалю Анна (називає себе Нарвен) змогла вирватися тільки на 1 день. Дівчина ходить парком, ворушачи опале листя розкішним білим шлейфом свого плаття ельфійської принцеси.
- У мене зараз є іноземні замовлення - каже дівчина. - Те, що буквально декілька років тому уявити було неможливо! Скоро буде Геловін і мені замовляють костюми, бо бачили багато моїх робіт на фотографіях і знають що я дуже гарно продумую образи та прискіпливо ставлюся до деталей. Так що завтра мені знов треба буде шити.

За 7 років фестивалю костюмоване шоу сильно змінилося - якщо раніше вдягалися практично виключно у вбрання мультгероїв, то зараз досить багато героїв різноманітних комп'ютерних ігор, оригінальних костюмів в стилі стімпанк чи вікторіанської епохи. Один з призів отримала дівчина в вікторіанському костюмі із фіолетовою скрипкою.
- Це оригінальний образ вікторіанської лоліти - розповідає учасниця Наталя. Його дівчиниа розробила сама. - Скрипка була поламана, її вже хотіли викидати, але я її відремонтувала та пофарбувала. Вийшов ось такий гарний аксесуар.

Новим напрямом стало перевдягання в героїв серйозних дорослих книжок. На фестивалі нескладно зустрітися з Раулем Дюком з роману Хантера Томпсона, Керрі з книжки Стівена Кінга та Табакі з маловідомої у нас книжки вірменської письменниці Маріам Петросян. Одна з учасниць, Ронья сидить в інваідному кріслі - її персонаж Табакі - інвалід-колясочник з роману "Дім в якому" Міріам Петросян.

- Це дуже цікава та дуже сильна книга, - каже Ронья. - Книга про внутрішній світ та зовнішні відносини, про закриті соціуми та людський мікро- та макрокосм. Мені б дуже хотілося щоб більше людей прочитали цю книгу, мабуть, це і спонукало мене створити саме такого персонажа. Так, він сумний, але і часи у нас зараз не дуже веселі. Але книжку почитайте, вона неймовірна. Коли перегорнете останню сторінку, буде ще довгий післясмак.

Зараз ви читаєте новину «Зомбі, стімпанк та розкішні декольте - у Києві пройшов фестиваль аніме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі