Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2019 13:03

"Золотий хрін-2018": хто найгірше описав секс торік
4

Члени журі (зліва на право): журналістка і засновниця проекту "Рагу."Тетяна Микитенко, літературні критики Юрій Володарський і Тетяна Трофименко, письменниця Анна Малігон
Фото: Олена Павлова
Вступне слово від члена журі Юрія Володарського
Ю. Володарський: "на тверезу голову таке неможливо читати"

12 січня оголосили переможців української літературної премії "Золотий хрін-2018". Вона визначає найгірший опис сексу. Цьогоріч її отримала письменниця Люко Дашвар із романом "Ініціація".

"...Підлога — замість постілі: до такого блиску вичистили її власними тілами — раділа й сяяла. Вікна — броня: рекламу можна знімати про такі вікна. Подвійний склопакет, абсолютна звукоізоляція, і то таки правда: вже як Тася стогнала під Перегудою, а знадвору того ніхто не почув. І хоч Павло впорався швидше, ніж сподівався, та не відкинувся на спину, як зазвичай, не закурив, аби насолодитися розслабленням, яке завжди відчував після сексу, - притулився до розпеченої Тасі: набратися від неї сили, відчути здатність підкорити жінку ще раз. Ще!" - так описала секс мисткиня.

Окрім неї, на премію претендували: Юрій Винничук, Олександр Денисенко, Петро Крижановський, Андрій Цаплієнко, Дмитро Білий, Сергій Мартинюк і Христя Венгринюк.

Остання також перемогла — за результатами читацького голосування. У її оповіданні "Народжуватися та помирати взутим" секс описано таким чином:

"Я повільно скинула свою нічну сорочку, гола підійшла до незнайомця і впхала його ніс у своє вологе лоно. Він нюхав так жадібно й так довго, наче парфумер, відшукавши новий запах".

Не дотягнули до найгіршого опису наступні сцени сексу в літературі:

Андрій Цаплієнко, "Стіна":
"Давай, давай, давай, давай", - квапила мене вона. І я, стоячи на вузькій кам'яній набережній древньої річки, слухняно рухався туди, куди вона мене кликала. Я проривався вперед і вгору, рахуючи її феєрверки.

Вони розсипалися і дражнили мене. До тієї миті, поки з мене, врешті, не вилетіла вогненна куля. Вона досягла центру хмарності і, з'єднавшись із пульсуючою іскрою, щасливо вибухнула переможним салютом".

Сергій Мартинюк, "Капітан Смуток":
"Мої вітрила гранично напнулись: довгі, гріхопам'ятні роки у бухті очікування віщували надто поспішний вихід у море бажаного. Ця більш ніж красномовна реакція потішила дівчину, і вона міцно притислась до мене оголеними грудьми.

Крапка. Абзац. Фініш - старт. Апогей - народження. Пік - початок. Смерть - життя. Джомолунгма, Кіліманджаро й Канченджанґа разом. Я тримався, але того, що відбувалося, більше не розумів...".

Петро Крижановський, "Педофіл":
"Вона взяла в руку красивий правильний і рівний член Альфреда і, направивши його у знемагаючі від спраги статеві губи, сіла на нього. Зупинка серця, ядерний вибух у сусідній квартирі, зомбі-апокаліпсис - нічого з вищезазанченого не могло б вирвати двох красивих молодих людей із тієї казки, в якій вони перебували…

Дві ідеальні частинки пазла цілком бездоганно зійшлися, розсипаючись на мільйон шматочків, кожен із яких обвіювався теплим ніжним морським вітром, після чого був поміщений всередину вишневої зефірки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про українського хлопчика з Донбасу отримав престижну нагороду

Переможниця цьогорічного "Золотого хріну" Люко Дашвар - справжнє ім'я Ірина Чернова - українська письменниця, журналістка і сценаристка. Була головою комітету у справах преси й інформації Херсонської облдержадміністрації. Перший роман "Село не люди" опублікований 2007-го. Свій псевдонім жінка вигадала, зібравши склади і літери імен дорогих для неї людей.

Зараз ви читаєте новину «"Золотий хрін-2018": хто найгірше описав секс торік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі