середа, 11 липня 2012 10:58

Зірка "Шерлока" отримав роль злодія завдяки айфону

Зірка "Шерлока" отримав роль злодія завдяки айфону
Бенедикт Камбербетч і Закарі Куінто на зйомках "Зоряного шляху 2". Фото: filmpro.ru

Роль сучасного Шерлока Холмса в серіалі BBC зробила британського актора Бенедикта Камбербетча бажаним гостем в Голлівуді. Так, він отримав роль головного лиходія в продовженні космічного бойовика "Зоряний шлях". Всі були майже впевнені, що в новому фільмі буде "злодіювати" генетично вдосконалений надлюдина і давній ворог команди USS Enterprise Хан Нуньен Сінгх. Але як з'ясувалося сьогодні, Бенедикту дістався зовсім інший персонаж.

Одну з головних таємниць "Зоряного шляху 2" випадково або навмисно розкрив виконавець ролі доктора Маккоя Карл Урбан, який заявив в інтерв'ю британському виданню SFX: "Бенедикт приголомшливий актор і я радий, що він з нами. Думаю, у нього вийде ідеальний Гері Мітчелл".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще до виходу другого "Шерлока Холмса" Warner Bros. вирішив зняти третій

За сюжетом телесеріалу, Гері Мітчелл - один з членів екіпажу USS Enterprise і давній друг капітана Кірка. Після того, як корабель стикається з загадковою перешкодою, у Мітчелла з'являються надприродні здібності - в тому числі телепатія й телекінез. Кірк намагається залишити його на безлюдній планеті Дельта Вега, але цей план провалюється, і врешті решт капітану доводиться вбити Мітчелла, який перетворився на справжнє чудовисько.

Цікаво, що Гері Мітчелл, якого грав Гері Локвуд, був першим лиходієм в історії космічної саги.

Поки що невідомо, до якої міри сценаристи нового фільму Дж. Дж. Абрамса будуть дотримуватися оригінальної історії. Але очевидно, що капітану Кірку, якого грає Кріс Пайн, доведеться пережити важкий внутрішній конфлікт: він буде обирати між життям старого друга й безпекою всього екіпажу. Мабуть, саме на цей поворот сюжету натякав сценарист Алекс Куртцман, який сказав в одному з інтерв'ю: "У сиквелі Кірк погано розуміє, що означає бути капітаном".

Треба сказати, що Бенедикт Камбербетч отримав роль Мітчелла незвичним способом: він не встигав поїхати на кастинг в Америці, тому відправив Дж. Дж. Абрамсу невелике відео, записане на айфон. Актор розповів в інтерв'ю газеті New York Times, що Абрамс зв'язався з ним напередодні Різдва. Запис було зроблено буквально наступного дня, а вже 1 січня 2012 режисер прийняв позитивне рішення, при цьому назвавши ролик найсильнішим пробним виконанням, яке він бачив за всі роки роботи в кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роберт Дауні-молодший привів на прем'єру "Шерлока Холмса" вагітну дружину

Нагадаємо, що Камбербетч брав участь в таких знакових голлівудських картинах, як "Шпигун, вийди геть!" і "Бойовий кінь" Стівена Спілберга. У грудні актора можна буде побачити в "Хоббіті" Пітера Джексона, де він зіграв вогнедишного крилатого дракона Смога (за допомогою технології Motion Capture). Зйомки "Зоряного шляху" вже завершені, але оскільки фільм будуть конвертувати в 3D, прем'єра відбудеться тільки в травні наступного року.

Тривимірний формат - вимога Paramount Pictures, яка суперечила бажанням Дж. Дж. Абрамса, шанувальника IMAX 2D. Після довгих суперечок режисер і студія прийшли до незвичайного компромісу: "Зоряний шлях 2" стане першим фільмом в світі, знятим на камери IMAX і "заднім числом" конвертованим в 3D.

Зараз ви читаєте новину «Зірка "Шерлока" отримав роль злодія завдяки айфону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі