середа, 17 січня 2018 22:49

"Записали альбом у старому підвалі" - закарпатці Hudaki Village Band вразили новим диском
4

Hudaki Village Band записали новий альбом "Йо"!
Фото: Прес-служба Hudaki Village Band
Hudaki Village Band записали новий альбом "Йо"!
Hudaki Village Band записали новий альбом "Йо"!
Hudaki Village Band записали новий альбом "Йо"!

Після майже трирічної перерви закарпатський гурт Hudaki Village Band дає концерт у Києві. Відбудеться 26 січня о 20.00 в Caribbean Club.

На концерті представлять новий компакт-диск "Йо!", записаний у Бельгії та в Ужгороді.

"Важко знайти ідеальне місце для запису. Ми працювали в дуже професійній студії в Бельгії. Але результат нас не задовольнив. Хороші акустичні умови, разом з хорошим пивом, знайшли у старому підвалі в Ужгороді. Там зараз розташований ірландський паб, - розповідає співзасновник гурту Юрґен Крефтнер. - Новий альбом вийде після тривалої перерви з 2011 року. Порівняно з попередніми, є якісно зовсім іншим продуктом. Ми працювали над записами майже два роки, над репертуаром - ще більше".

Читайте також: "Має бути 80 концертів, щоб колектив нормально жив"

Колектив зібрався 2001 року. Сьогодні це 9 музикантів, що здобули славу найбажаніших гостей європейських сцен. Виконують архаїчну музику українського Марамороша.

"Я навчався у Віденській консерваторії. Залишив Австрію, бо хотів змін у житті. У 36 років приїхав на Закарпаття до Нижнього Селища, організував тут комуну. З собою узяв кларнет, - згадує Крефтнер. - Випадково на весіллях познайомився з музикантами, став для розваги з ними грати. Спочатку ми були колективом радянського типу, який грає все підряд — народні українські, закарпатські пісні. Потім побачив, що маємо потенціал".

На початку грудня Hudaki Village Band презентувала кліп "Рекіти". Зйомки відбувалися у Берліні та в рідному селі музикантів Нижньому Селищі.

Зараз ви читаєте новину «"Записали альбом у старому підвалі" - закарпатці Hudaki Village Band вразили новим диском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі