четвер, 14 березня 2013 11:10

"Замість слова "куль" багатьом чується інше - на три літери"

 

4 тис 426 фотографій зробив столичний гурт "Фолькнери" під час зйомок нового кліпу "Розова-бєрьозова".

"До самого кліпу увійшла більша половина фотографій. Потім їх склеїли до купи. Тому здається, що все навколо плаває або літає", - каже учасниця колективу Ярина Квітка.

Почали знімати у травні минулого року. Всього зйомки тривали п'ять днів. Їх здійснили на хуторі Обирок Чернігівської області, на Замковій горі у Києві та на Київському морі. Режисером стала Марина Гришай, оператором - Макс Заїка.

"До зйомок не уявляли, яким буле кліп. Усе народилося в процесі. Місця і природа самі підказували ідеї, - продовжує Ярина. - Кліп починається з того, що ми кудись збираємося, вмиваємося і йдемо. Дорогою знаходимо різні музичні інструменти, скидаємо їх до капелюха, звідки і народжується наша музика. Її символізує паляниця, що з'являється з капелюху. Потім усі щасливі, їдять цей хліб. На останній зйомці восени у лісі режисер запропонувала пофарбувати в рожеве цілу березу. Фарбу одразу змили. Ми ж не вандали".

Бюджет кліпу - 1 тис грн. Довелося заплатити тільки за монтаж фотографій.

"Найважче було відзняти момент на початку кліпу, де я ніби сповзаю з дивана, як якась гусінь, і знову залажу. Пересуватися треба було по міліметрах. І коли голова опинялася на землі, а ноги зверху на дивані, доводилося трохи напружити м'язи".

Кліп зняли на власну версію народної пісні, яку під час фольклорної експедиції записали на Кіровоградщині у селі Турія.

"Знайшли пісню у пані Віри. Їй за 60 років. Сама усе життя виступала в колгоспному ансамблі. Вона спершу дуже не хотіла співати пісню. У приспіві "На куль стала, куль достала..." багатьом чується нецензурне слово на три літери. Хоча йдеться про обмолочений сніп житі. Коли на Національному радіо презентували пісню, то там погодилися пустити початок композиції до "куля". Бо можуть не так зрозуміти, виникатимуть питання. Чи не на кожному концерті пояснюємо зі сцени, що таке "куль". Слово архаїчне, тому його ніхто не знає".

Зараз ви читаєте новину «"Замість слова "куль" багатьом чується інше - на три літери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі