четвер, 24 травня 2018 18:36

"Завдання документаліста - це безкінечне очікування і вчасне реагування" - Ірина Цілик про фільм "Невидимий батальйон"

Автор: Сергій Старостенко
  Режисерка Ірина Цілик вважає, що українці мають стереотипи про самих себе і багато чого не знають про одне одного
Режисерка Ірина Цілик вважає, що українці мають стереотипи про самих себе і багато чого не знають про одне одного

30 травня у столичному кінотеатрі "Жовтень" пройде показ документального фільму "Невидимий батальйон" про жінок в умовах бойових дій на Донбасі. Одним із трьох режисерів стала Ірина Цілик. Вона зняла історії "Тайра" і "Малиш".

"Перша реакція була: "Цікаво, хотіла б взяти участь". Хоча для мене як режисера це був виклик. Раніше ніколи не знімала документальні фільми. Виявилося, що це дуже складно. Під час зйомок "Тайри" зрозуміла, що завдання документаліста, так само як і військових на фронті, - це безкінечне очікування і вчасне реагування", - розповіла режисер і письменниця Ірина Цілик в інтерв'ю gazeta.ua.

Авторка переконана, що українці мають стереотипи про самих себе і багато чого не знають про одне одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найважче, коли в тебе помирають на руках" - Дар'я Зубенко рятувала поранених на передовій

"Колись раніше думала, що весь Схід тотально російськомовний. Рік тому, коли знімали "Тайру" (Юлія Паєвська, парамедик служби ASAP, командир підрозділу "Янголи Тайри". – Gazeta.ua) біля Світлодарської дуги, нас поселили в одному селі. Місцеві приходили знайомитися. Всі були україномовними і говорили без суржику. І це село не є унікальним для Сходу, там ще є такі", - прокоментувала Цілик.

Автор: tsn.ua
  Ірина Цілик під час зйомок
Ірина Цілик під час зйомок

Кіноальманах вже побачили глядачі в Торонто, Монреалі, Оттаві, Вашингтоні, Чикаго, Філадельфії та інших містах.

Стрічка "Невидимий батальйон" складається з історій 6 героїнь, які несуть або несли службу в зоні АТО: члена добровольчого корпусу "Правий сектор" Олени Білозерської, Оксани Якубової - заступника командира батальйону з роботи з особовим складом 54-ї окремої механізованої бригади, штурмовика Андріани Сусак, парамедиків Дар'ї Зубенко, Юлії Паєвської і Юлії Матвієнко, яка служить в АТО за контрактом.

Зараз ви читаєте новину «"Завдання документаліста - це безкінечне очікування і вчасне реагування" - Ірина Цілик про фільм "Невидимий батальйон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі