Ексклюзиви
середа, 27 листопада 2013 11:06

За першу надруковану в США книгу заплатили на торгах рекордну суму

За першу надруковану в США книгу заплатили на торгах рекордну суму
Фрагмент титульного аркуша Массачусетської книги псалмів 1640 року. Фото: Sotheby's

Перша книга, надрукована на території сучасних США, продана на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку за 14,2 мільйона доларів.

Ціна, заплачена за "The Bay Psalm Book" (Массачусетская книга псалмів), виданої в 1640 році, у Кембриджі, робить її найдорожчою книгою у світі. При цьому до початку торгів цей лот планували продати за 15-30 мільйонів доларів.

Новим власником Массачусетської книги псалмів став американський бізнесмен і філантроп Девід Рубінстайн (David Rubenstein), повідомили представники Sotheby's. Рубінстайн в момент торгів перебував в Австрії і брав участь в аукціоні по телефону. Як новий власник Массачусетської книги псалмів має намір розпорядитися своїм придбанням, поки невідомо.

Массачусетская книга псалмів вперше була надрукована в 1640 році в місті Кембридж, штат Массачусетс, тиражем в 1700 екземплярів. До наших днів збереглося лише 11 примірників Массачусетської книги псалмів, лише п'ять з яких є повними. На аукціон Sotheby's було виставлено один з двох примірників, що належать церкві Old South Church в Бостоні. Виручені від аукціону гроші підуть на утримання будівлі церкви.

Попередній рекорд вартості для Массачусетської книги псалмів був встановлений в 2009 році, коли видання приблизно 1669-1682 років було продано за 57,6 тисячі доларів. Інші екземпляри цієї книги на відкриті торги раніше не виставлялися.

Зараз ви читаєте новину «За першу надруковану в США книгу заплатили на торгах рекордну суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі