середа, 12 червня 2013 11:17

За нагороди на Одеському фестивалі боротимуться фільми з Тімом Ротом, Хабенським та зіркою "Мільйонера з нетрів"

За нагороди на Одеському фестивалі боротимуться фільми з Тімом Ротом, Хабенським та зіркою "Мільйонера з нетрів"
Кадр з фільму "Параджанов"

За "Золотого Дюка" - головний приз Одеського кінофестивалю - в Міжнародному конкурсі боротимуться 11 режисерів з США, Великобританії, Ізраїлю, Грузії, Італії, Польщі, Німеччини, Румунії, Франції, Індії, Росії та України.

Серед них  - фільм молодого режисера Крейга Вівейроса "Боржник", в якому знялися Тім Рот і Пітер Муллан. У повнометражному дебюті індійського режисера Рітеш Батру "Ланчбокс" головну роль виконав Ірфан Хан ("Мільйонер з нетрів"). Росію в міжнародному конкурсі ОМКФ представляє режисер Олександр Веледінський, один із співавторів культового серіалу "Бригада", зі своїм першим після 7-річної перерви художнім фільмом "Географ глобус пропив" з Костянтином Хабенським у головній ролі. На російському "Кінотаврі" стрычка вже отримала головну нагороду.

Довгоочікуваний і найбільш обговорюваний український кінопроект року - "Параджанов" Сержа Аведікяна та Олени Фетісової - представлений відразу в двох конкурсних програмах ОМКФ - міжнародній та національній. Також, за Українську національну кінопремію ОМКФ в повному метрі боротиметься візіонерський фільм Ігоря Подольчака "Delirium", соціальна трагікомедія Валентина Васяновича "Креденс" і картина Аліси Павловської "Не хочу вмирати" - сюрреалістична фантазія на межі ігрового і документального кіно з реальними персонажами сучасного одеського андеграунду.

На Українську національну кінопремію у короткометражній секції номіновано 12 робіт. Серед них - "Німфо" Олега Борщевського, "Ядерні відходи" Мирослава Слабошпицького, "Обійми" Філіппа Сотніченка та інші.

Володар Гран-прі ОМКФ "Золотий Дюк" за найкращий фільм міжнародної конкурсної програми ОМКФ-2013, за традицією, буде обраний глядачами. Журі визначить переможців міжнародного конкурсу в категоріях "Кращий фільм", "Краща режисура" і "Краща акторська робота". Цього року його очолить один з найуспішніших продюсерів в СНД, Європі та Голівуді, українець Олександр Роднянський. Також до журі увійшли: німецька актриса Франциска Петрі ("Зрада"); британський продюсер франшизи про Гаррі Поттера Таня Сегачян; режисер, актриса і педагог Нана Джорджадзе; а також один з найуспішніших українських письменників, автор понад 20 кіносценаріїв та Член Європейської кіноакадемії Андрій Курков.

У журі Української національної кінопремії ОМКФ - режисер, кінокритик і куратор соціально-кінематографічних проектів Марк Казінс (Великобританія); спів-засновник одного з найвпливовіших кінофестивалів короткометражного кіно у Клермон-Феррані Жорж Боллон (Франція); грузинський продюсер і кінодіяч Тамара Татішвілі; а також український композитор Вадим Храпачов.

З майстер-класом для Літньої кіношколи ОМКФ відвідає Ульріх Зайдль, один з найбільш провокаційних європейських режисерів, який також представить глядачам заключну частину своєї "райської" кінотрилогії "Рай: Надія". Зірка європейського кіно Сільвія Хукс представить на Одеському фестивалі відразу два фільми зі своєю участю: "Дівчина і смерть" Йоса Стеллінга і "Краща пропозиція" Джузеппе Торнаторе. Найбільш касовий російський режисер останнього десятиліття (за версією російського Variety) Тимур Бекмамбетов приїде представити свою нову продюсерську роботу - фільм Віктора Шамірова "Гра в правду".

Зараз ви читаєте новину «За нагороди на Одеському фестивалі боротимуться фільми з Тімом Ротом, Хабенським та зіркою "Мільйонера з нетрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі