вівторок, 23 листопада 2010 16:50

За альбом Леннона з автографом для його вбивці просять $850 тисяч
5

Копію альбому Джона Леннона "Double Fantasy", яку музикант підписав для Марка Девіда Чепмена за декілька годин до своєї смерті, виставили на продаж, повідомляє CNN. Власник пластинки, чиє ім'я не називається, оцінив її в 850 тисяч доларів.

Примітно, що "Double Fantasy" з автографом, даним Ленноном своєму вбивці, продається не вперше. Першим продавцем альбому виступив Філіп Майкл, підсобний робочий, що знайшов пластинку на порозі будинку Леннона в Нью-Йорку, де музикант був застрелений Чепменом. Майкл продав унікальний екземпляр "Double Fantasy" в 2003 році за 165 тисяч доларів.

Тепер уже нинішній власник пластинки вирішив продати її. Нью-йоркський продавець автографів Гері Зімет назвав чепменівську копію "Double Fantasy" з підписом Леннона "найзначнішим артефактом в історії рок-н-ролу". Він підкреслив, що заявлена висока вартість екземпляру пластинки пояснюється не тільки її унікальністю, але і тією обставиною, що саме в 2010 році, коли виповнюється 30 років з дня смерті Леннона, Марку Чепмену знову було відмовлено у звільненні з в'язниці.

Джон Леннон був застрелений 8 грудня 1980 року біля свого будинку в Нью-Йорку. Вбивцю музиканта Марка Девіда Чепмена засудили до довічного ув'язнення, який він відбуває в одній з нью-йоркських в'язниць. У вересні 2010 року вбивця Леннона направив шосту заявку в комісію з умовно-дострокового звільнення. Наступного разу звернутися з проханням про звільнення він зможе в 2012 році.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «За альбом Леннона з автографом для його вбивці просять $850 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі