Ексклюзиви
четвер, 25 березня 2010 10:48

День народження Джона Леннона святкуватимуть два місяці

День народження Джона Леннона святкуватимуть два місяці

Восени 2010 року в Ліверпулі пройде двомісячний фестиваль, приурочений до 70-річчя з дня народження Джона Леннона.

Святкові заходи стартують 9 жовтня - в день народження Леннона, а закінчаться 9 грудня - наступного дня після тридцятих роковин його смерті. У програмі фестивалю безліч музичних, поетичних і художніх заходів. Влада Ліверпуля розраховує за час проведення фестивалю прийняти декілька десятків тисяч туристів.

"Заклики Джона до миру і любові з часом стають все більш актуальними. Фестиваль дозволить нам ще раз пригадати Джона, захопитися його музикою і внеском в культурну спадщину нашого міста", - заявив лорд-мер Ліверпуля Майк Сторі.

Джон Леннон народився в Ліверпулі 9 жовтня 1940 року. В кінці 50-х років разом з Полом Маккартні він створив групу The Moondogs, яка пізніше була перейменована в The Silver Beatles, а потім в The Beatles. У 2010 році бітломани відзначають неофіційне 50-річчя створення групи (приблизно 1960 рік) і 40-річчя з моменту її офіційного розпаду (1970).

Леннон був убитий 8 грудня 1980 року біля входу в свій маєток "Дакота" в Нью-Йорку. Він повертався зі студії, де працював над черговим сольним альбомом - пластинка під назвою "Milk And Honey" була видана після смерті музиканта його вдовою Йоко Оно.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «День народження Джона Леннона святкуватимуть два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути