Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2010 12:30

Вбивці Джона Леннона шостий раз відмовили у звільненні

Вбивці Джона Леннона шостий раз відмовили у звільненні

Вбивці легендарного музиканта Джона Леннона відмовлено в умовно-достроковому звільненні. Про це 55-річний Марк Чепмен просив владу вже в шостий раз з 2000 року, коли, згідно із законодавством, він отримав право звертатися до влади з відповідним клопотанням.

Рада з умовно-дострокового звільнення ухвалила рішення відмовити Чепмену в звільненні після того, як експерти поставили ув"язненому декілька питань під час телеконференції, що відбулася в будівлі в"язниці, де злочинець відбуває покарання

Наступного разу вбивця зможе знову подати клопотання про звільнення в серпні 2012 року.

Як йдеться в направленій Чепмену пояснювальній записці Ради з умовно-дострокового звільнення, не дивлячись на майже 30-річний термін, що пройшов з моменту скоєння злочину, досі актуальною залишається "зневага нормами сучасного суспільства і недоторканності людського життя", продемонстроване "ретельно спланованою поїздкою до Нью-Йорка, єдиною метою якої було вбивство Джона Леннона".

Саме тому, вважають члени Ради, "звільнення на сьогоднішній день залишається як і раніше недоречним і таким, що суперечать принципам суспільного благополуччя".

Проти умовно-дострокового звільнення Чепмена виступає і 77-річна вдова Леннона - Йоко Оно, яка нещодавно заявила, що вбивця все ще представляє потенційну загрозу для її сім"ї.

Вбивство засновника легендарної британської групи The Beatles Чепмен здійснив в Нью-Йорку 8 грудня 1980 року. Тоді він п"ять разів вистрілив в спину музикантові, котрий повертався додому разом з дружиною.

На суді Чепмен заявив, що цим вчинком просто хотів привернути до себе увагу.

Визнавши вбивцю осудним, суд засудив його до довічного ув"язнення, яке Чепмен відбуває у в"язниці суворого режиму "Аттік" в штаті Нью-Йорк.

У жовтні цього року прихильники Джона Леннона відзначатимуть 70-річчя з дня його народження.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Вбивці Джона Леннона шостий раз відмовили у звільненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі