Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2018 01:35

"З її смертю закінчилася ціла епоха в історії радіо" - померла легендарна ведуча

"З її смертю закінчилася ціла епоха в історії радіо" - померла легендарна ведуча
Померла радіоведуча Марта Кінасевич Фото: http://photo-lviv.in.ua

28 липня у Львові у віці 72 років пішла з життя відома українська радіоведуча та музикознавець Марта Кінасевич. Причиною смерті стала важка хвороба, яка вже не піддавалася лікуванню.

Прощалися з журналісткою 30 липня у рідному Львові в капличці, що на Пекарській вулиці, - повідомляє 24 канал. А поховали на Янівському цвинтарі в родинному гробівці.

"Її інтеліґентність, доброзичливість, патріотизм, духовне багатство справляли незабутнє враження. Багатьом відомі її передачі "Мандрівний мерідіан", "Аколада", різні музичні огляди. В них були великі інтерв'ю і пісні Володимира Івасюка, Ігоря Білозіра, Василя Зінкевича, Назарія Яремчука і багатьох інших, чудові розповіді і коментарі. З її смертю закінчилася ціла епоха в історії вітчизняного радіо", - розповідає український колекціонер і популяризатор ретро-музики, поет Ігор Калиниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розносила листівки, ховаючи у ляльку - померла зв'язкова УПА "Ластівка" Євдокія Лихачова

У 1967 році Марта Кінасевич почала працювати на львівському радіо. Впродовж 25 років виходила її авторська програма "Мандрівний меридіан". Своїм завданням у журналістиці вона вважала популяризацію української музики.

Журналіст і редактор наукових журналів Надія Фурс померла у Києві. У неї зупинилося серце на 97-му році життя.

Зараз ви читаєте новину «"З її смертю закінчилася ціла епоха в історії радіо" - померла легендарна ведуча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі