понеділок, 16 січня 2012 18:01

ВР продає Юсупівський палац, з якого Джарти хотів зробити музей

Верховна Рада проголосувала за виключення зі списку заборонених до приватизації об'єктів Юсупівського палацу в Криму. Про це пише БЮТівець Сергій Терьохін у статті для "Української правди".

Він зазначає, що в останній день сесії більшість підтримала урядову програму приватизації державної власності. "Перед фінальним голосуванням депутат Бондар, який представляє закон, запропонував підтримати нову правку, якої і в помині не було в першому читанні", - стверджує Терьохін.

При цьому він нагадав, що це заборонено статтею 116 закону про Регламент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 7 природних чудес України (список)

Минулого року Василь Джарти та Асоціація музеїв і заповідників хотіли зробити з палацу музей, проте Віктор Янукович через Олексія Панька заборонив це, повідомляє ukranews.com. Панько, аргументуючи відмову відомства створити в Юсупівському палаці музей, повідомив у листі, що комплекс, як і інші державні дачі та резиденції, використовується "для створення належних умов роботи та відпочинку вищих посадових осіб держави Україна, глав іноземних держав та іноземних делегацій, а також організації відпочинку працівників Адміністрації Президента України, апарату ВР України, Кабінету Міністрів України, інших державних органів і окремих посадових осіб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський завод шампанських вин продали італійцям

При цьому ні Президента, ні прем'єра, ні спікера ВР України в Юсупівському палаці ніколи не бачили.

Юсупівський палац був побудований восени 1910 року за проектом видатного архітектора Миколи Краснова. Корєїзськой маєток належав князю Феліксу Юсупову, графу Сумарокова-Ельстон, генерал-губернатору Москви. Спадкоємцем маєтку став Фелікс Юсупов-молодший, чиє ім'я увійшло в історію у зв'язку з участю у вбивстві Григорія Распутіна в грудні 1916 року.

Зараз ви читаєте новину «ВР продає Юсупівський палац, з якого Джарти хотів зробити музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути