вівторок, 14 квітня 2015 11:53

Вперше в історії Каннський кінофестиваль відкриється фільмом, який зняла жінка

Вперше в історії Каннський кінофестиваль відкриється фільмом, який зняла жінка
Кадр з фільму "З високо піднятою головою"

Фільм "З високо піднятою головою" француженки Емманюель Берко ("За сигаретами", "Право на "ліво") буде показаний 13 травня на відкриття 68-го Каннського кінофестивалю, повідомляє The Hollywood Reporter Russia, відзначаючи, що вперше в історії Канн на відкритті покажуть фільм, який зняла жінка.

"З високо піднятою головою" розповість про юного правопорушника Малоні, про те, як він дорослішає і як дитячий суддя і соціальні працівники намагаються його врятувати. У фільмі знялися Катрін Деньов, Бенуа Мажимель, Сара Форестьє і Рід Парадо.

"Вибір цього фільму може здатися дивним, враховуючи ті правила, за якими проходить церемонія відкриття, - пояснює художній керівник фестивалю Тьєррі Фремо. - Він чітко відображає наше бажання почати фестиваль зворушливою і сміливою картиною. Фільм Емманюель Берко говорить важливі речі про сучасному суспільстві і про кінематографі наших днів. Він піднімає універсальні соціальні проблеми і тому ідеально підходить всесвітньої аудиторії Канн".

Нагадуємо, що 68-й Каннський фестиваль пройде з 13 по 24 травня. Очолять журі американські режисери Джоел та Ітан Коени. Ізабелла Росселліні очолить журі в секції "Особливий погляд". Програма фестивалю буде оголошено 16 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в історії Каннський кінофестиваль відкриється фільмом, який зняла жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі