неділя, 05 червня 2022 16:18

Володимир з хрестом на фоні пожежі: які фото стали символами незламності за час повномасштабного вторгнення РФ

Володимир з хрестом на фоні пожежі: які фото стали символами незламності за час повномасштабного вторгнення РФ
Володимир з хрестом на фоні пожежі від прильоту у Києві. Фото - Illia Ponomarenko/Twitter

Російські загарбники з початку повномасштабного вторгнення намагаються українців як націю, попри всі заяви пропаганди про якусь "демілітаризацію" чи "денацифікацію". Та окупантам цього не вдається - бо справжня культура України та її дух є незнищенними. Фото символів незламності постять у мережах, ширять у ЗМІ та показують всьому світові.

Gazeta.ua зібрали фото, які стали хітами в мережі і розповідають про справжній дух війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історію Києва зруйнувати не вдасться: фото незламної української столиці з минулого століття

Володимир Великий на фоні пожежі від прильоту

Останньою світлиною, що почали масово ширити у мережі, стало фото монумента Володимира Великого. На фоні диму від пожежі, що сталася внаслідок обстрілів Києва 5 червня російською армією. Сам памʼятник зараз захищений брезентом, а постамент - металевою конструкцією.

"Батьківщина-мати" як захисниця Києва

Монумент "Батьківщина-мати" ширять у медіасередовищі багато і з самого початку повномасштабного вторгнення. Багато хто з українців вважає, що це - справжній оберіг України. Вона дивиться на Схід, там де Росія. І тримає меч та щит для захисту. У березні зʼявилося фото з візуалізацією на тлі монументу, яке моментально облетіло світ. У повітрі біля статуї запалав величезний світловий напис: "Русский военный корабль, иди нах*й!"

Дівчина, що вивела собак з інвалідністю з притулку Ірпеня

Ірпінь за час повномасштабного вторгнення став символом добра і самопожертви. Чого варта лише історія дівчини, яка вивела під обстрілами з міста 20 собак з інвалідністю. Фото, на якому українка з гордо піднятою головою веде велику групу тварин, багато з яких – на візочках, вже стало відомим майже на весь світ. Головна героїня світлини – Анастасія Тиха.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Christopher Occhicone (@occhicone98)

Захисник Маріуполя у промені світла на "Азовсталі"

У травні зʼявилася світлина, на якій боєць українського полку "Азов" дивиться на промінь світла, що пробивається в один із зруйнованих бункерів заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Спочатку завод був просто промисловим обʼєктом, якому не дуже приділяли увагу. Але тепер - це символ незламності Маруіполя та України. Адже майже три місяці українські захисники не хотіли віддавати загарбникам Маріуполь до останньої його частинки - "Азовсталі".

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Орест (@kztsky)

Сковорода посеред згарища

Ще одним хітом в мережі стала світлина знищеного музею на Харківщині. А точніше - увагу користувачів привернув памʼятник Григорію Сковороді, який лишився неушкоджений посеред згарища після "прильоту".

"Похилений, але не зломлений" Шевченко в Бородянці

Памʼятник Тарасу Шевченку в Бородянці - ще один символ незламності української культури. Російські війська обстріляли статую видатного письменника. Снаряди влучили у голову бюсту. Та сам монумент вистояв. Шевченко - тільки "похилився" від снарядів.

Шафка з декоративними півниками, що залишилась цілою у зруйнованому будинку

Шафка з рядочками тарілок і декоративною глиняною фігуркою півня зверху - чи не єдине, що вціліло зі зруйнованої секції будинку в Бородянці. Дім обстріляли російські загарбники, його частина була повністю знищена. Шафка та фігурки стали символом стійкості і нескореності. Пізніше одного "півника" навіть подарували Борису Джонсону, який відвідував Бородянку.

Серія графіті у Харкові, що додають незламного духу

Харків почали руйнувати з самого початку повномасштабного вторгнення. Та місцевих непросто зламати - майстер стрітарту Гамлет Зіньківський в травні почав створювати графіті, що надихають жителів Харкова. У мережі почали писати, що ілюстрації нагадують про дух незламності та додають впевненості і віри в майбутнє. Почав свою серію графіті художник із української вишиванки. І написав, що зараз вона - як маскувальна сітка.

Ще одною "свіжою" світлиною, яка завірусилася в мережі, став знімок бетонної загорожі на дорозі в Харкові. Там намальована стрілка, яка вказує напрямок до вулиці Свободи. Та головним символом на фото є напис біля назви вулиці - "як і всі інші". Адже увесь Харків - виключно український та вільний.

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. Та українці дали гідну відсіч загарбнику. За три місяці війни втрати агресора, за оцінками британської розвідки, перевищили втрати в Афіганістані за 9 років.

Зараз ви читаєте новину «Володимир з хрестом на фоні пожежі: які фото стали символами незламності за час повномасштабного вторгнення РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі