неділя, 05 червня 2022 13:27

Історію Києва зруйнувати не вдасться: фото незламної української столиці з минулого століття
20

Сьогодні, 5 червня, після обстрілів столиці України окупантами РФ, у стрічці соцмереж багато українців постять найгарніші місця Києва. Ми вирішили нагадати, що наш Київ має давню й потужну історію, яка не дає спокою окупантам.

Gazeta.ua зібралв історичні місця столиці на давніх фото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде Україна після перемоги: архітектори представили проєкти відновлення міст

Що було на Майдані Незалежності раніше, який вигляд мав дореволюційний Хрещатик, якими були раніше інші знакові місця та будівлі Києва - варто памʼятати кожному. Адже справжня столиця квітуча та неповторна - таку ж вона має і історію.

Як би російські загарбники не намагалися знищити культурні памʼятки чи історичні факти - століття Києва закарбовані, як мінімум, у фото.

Архітектура Києва сформувалась упродовж тисячоліття шляхом поступового нашарування різноманітних архітектурних стилів, де вишуканість українського бароко XVII—XVIII століть, строкатість історичних стилів зламу XIX—XX століть, простота стилю конструктивізму, пафосність радянського монументального неокласицизму і функціональність неомодернізму XX століття сплавлені у поетапному розвитку міст

А найцінніші шедеври Києва - Софійський собор, Києво-Печерська лавра, церква Спаса на Берестові - віднесені навіть до об'єктів всесвітньої культурної спадщини.

Дивіться добірку історичних фото незламної української столиці.

У мережу викладають історичні фото Києва. Тролейбус на Хрещатику навпроти вулиці К. Маркса (Городецького). 1937 рік
Фото: Старі фото Києва/Facebook
У мережу викладають історичні фото Києва. Початок 70-х, Вид з київської гори на річковий вокзал
У мережу викладають історичні фото Києва. Купол цирку на фоні універмагу "Україна". На дальньому плані будівля Центрального залізничного вокзалу. 1993 рік
У мережу викладають історичні фото Києва. Вул. Набережно-Хрещатицька, будинки з магазинами, початок 1910-х
У мережу викладають історичні фото Києва. Вид на Андріївську церку. 1950-ті

Понад 200 будівель пошкоджено в Києві через обстріли російськими снарядами. З них абсолютна більшість — житлові будинки, понад 208. Більшість запущених російською армією ракет збиває українська протиповітряна оборона, однак навіть це не рятує місто від постійних повітряних атак, одна з яких сталася сьогодні, 5 червня.

Зараз ви читаєте новину «Історію Києва зруйнувати не вдасться: фото незламної української столиці з минулого століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути