четвер, 15 грудня 2011 19:19

Вівтар склали зі 150 тис дерев'яних яєць з малюнками вагін та мерців

У середині лютого в столичному Українському домі покажуть проект одеської художниці Оксани Мась "Post vs Proto-Renessans", який вона представляла на Венеціанському бієнале. Про це художниця розповіла вчора на прес-конференції у столичному готелі "Хайят".

"Планую закінчити ще 7 фрагментів вівтаря. У середині лютого покажу їх в Українському домі. Потім повеземо цей проект містами України. Завершимо його за півтора року. Після цього покажемо і в інших країнах світу. На виставці отримала кілька десятків пропозицій. Плани розписані до 2019 року", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гола корейська художниця заснула поруч зі свинями

"Я вирішила повністю закінчити цей проект. У кінцевому результаті маю зробити всі 303 фрагменти. На це мені знадобиться 6-7 років", - додала вона.

Проект Оксани Мась — це 8 фрагментів Гентського вівтаря братів Яна і Губерта ван Ейків, викладених зі 150 тис дерев'яних яєць. На кожному був зображений людський гріх. Розписували їх у в'язницях, школах, монастирях, наркодиспансерах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4-річна художниця своїми картинами заробила майже 1 млн доларів

"На яйцях були різноманітні зображення. Малювали хрести, повішених, мерседеси, гамбургери, в жіночих колоніях зображали члени, в чоловічих — вагіни. Відверті малюнки обурили деяких священиків. Їх навіть просили зафарбувати. Казали: "Діву Марію зображають з квітів, а ви зробили її із гріхів", - розповіла художниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця народжувала в галереї у палаті зі скла

"Цей проекту увійшов до п'ятірки найкращих. Український павільйон відвідало понад півмільйона людей. На вході ми поставили людину, яка фіксувала кількість відвідувачів. Щодня він записував по 2, а то й три тисячі людей. Усі екскурсоводи Венеції були в нас. Нам розповідали, що туристи просили показали вівтар з людських гріхів. Було багато студентів з Бельгії та Австрії", - додала Оксана Мась.

Зараз ви читаєте новину «Вівтар склали зі 150 тис дерев'яних яєць з малюнками вагін та мерців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі