Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2011 12:08

Художниця народжувала в галереї у палаті зі скла

Американська художниця Марні Котак (Marni Kotak) перетворила власні пологи в перформанс. Котак народила в бруклінській галереї The Microscope хлопчика, повідомляє Associated Press.

Марні Котак оголосила про намір влаштувати подібний перформанс на початку жовтня, саме тоді в галереї відкрилась виставка художниці "Народження малюка X", яка триватиме до 7 листопада. Американка переїхала в галерею на місяць і жила там у кімнаті, яку умеблювала як спальню.

На початку жовтня повідомлялось, що кілька стін її імпровізованої пологової палати будуть зі скла, і відвідувачі галереї матимуть змогу спостерігати за пологами. Скільки людей побачили, як народжувала Котак, на даний момент не відомо.

The Daily Mail пише, що новонародженого назвали Аяксом. Одна з відвідувачок галереї, яка зайшла в "палату" Котак після пологів, розповіла виданню, що бачила, як художниця їла банан, а батько дитини тримав малюка на руках.

Галерея планує також показати відео з пологами, однак воно буде оприлюднене вже на наступній виставці. За даними видання, наступний проект Марни Котак розрахований на 18 років і називається він "Виховання малюка X". Художниця планує кожного тижня вивішувати відео про життя свого малюка.

36-річна Марні Котак здобула популярність завдяки мультимедійним інсталяціям, в яких вона пропонує розглядати буденні речі як мистецтво. Кілька перформансів грунтуються на важливому особистому досвіді художниці - вона імітувала власні пологи, відтворювала похорон свого дідуся, а також згадувала втрату невинності.

Зараз ви читаєте новину «Художниця народжувала в галереї у палаті зі скла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути