середа, 26 жовтня 2011 12:08

Кімнату в Венеції можна орендувати за 15 євро на ніч
11

Фото: фото: Анна Усік

Влітку літала у Венецію. Авіаквитки купила за півтора місяці в авіакомпанії "Віз Ейр" за 350 грн в один бік. В інших авіакомпаніях за такий же переліт просять від 1,5 тис. грн. Приземлилися в аеропорті італійського міста Тревізо. До Венеції за 1 год. доїхали автобусом. У касі аеропорту квитки придбали за 5 євро.

До квартири у центрі міста їхали на катері за 3 євро. За три доби проживання в 2-кімнатній квартирі з друзями заплатили 250 євро. Сусіди щоранку навпроти наших вікон сушили свою білизну. Між нашими будинками була відстань в 1 м.

Продукти купували у місцевому супермаркеті. Вони там у півтора рази дешевші, ніж у київських магазинах. Двічі вечеряли у кафе. Почули, як дві прибиральниці між собою розмовляють українською. Вони виявилися львів'янками. У Венеції працюють четвертий рік. Отримують 800 євро за місяць. Вивчили італійську і англійську.

Більше 1 тис. євро отримують за день венеціанські гондольєри. За 1 год. катання на гондолі заплатили 70 євро, хоч гондольєр просив 100. Торгуватися італійці любляль, але скидають ціну неохоче. Щоб керувати гондолою треба рік вчитись, скласти іспит з історії Венеції і на знання іноземної мови.

Глибина каналів по 2-3 метри. Вода брудна, запліснявіла, у деяких районах міста пахне неприємно.

З сувенірів варто обирати карнавальні маски і керамічні гондоли. Їх продають від 5 євро у крамничках на центральній площі Сан-Марко.

За 10 євро на катері доїхали до острова Лідо, який італійці називають островом Святого Миколая. Там піщані пляжі і чисте Адріатичне море. Купалися чотири години. Зустріли багато українських і російських заробітчан. Вони розповіли, що кімнату на острові можна винаймати за 15 євро на ніч. Ми пошкодували, що так дорого замовили квартиру через інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Кімнату в Венеції можна орендувати за 15 євро на ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути