Ексклюзиви
понеділок, 20 червня 2022 13:14

Виставу про Харків і український авангард показали у Нью-Йорку

Виставу про Харків і український авангард показали у Нью-Йорку
Виставу про Харків і український авангард показали у Нью-Йорку. Фото - Сергій Жадан

У нью-йоркському театрі "La Mama" показали відреставровану виставу театру "Березіль" під назвою "Алло 477". У ній йдеться про Харків - його театри, бізнес та інше.

Її створили письменник Сергій Жадан та театральна режисерка Вірляна Ткач. Про це написав український автор на своїй сторінці у Facebook.

"Ідея Вірляни була химерна, але тим і цікава - взяти лібрето (літературна основа великого вокального твору - Gazeta.ua) і музичну партитуру (запис багатоголосного твору для виконання ансамблем, оркестром або хором - Gazeta.ua) вистави, які збереглись із 1920-х, і спробувати зробити її по-новому", - пояснив Жадан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книговидання занепадає - як рятуватимуть

Автор оригінального літературного твору - Майк Йогансен. А музикант Ентоні Колмен переробив твір Юлія Мейтуса, додаючи нотам сучасного звучання.

Через війну режисерці Вірляні Ткач довелося продовжити роботу з американськими акторами в Нью-Йорку.

"Вийшла щемка й іронічна харківська вистава - про Харків як столицю джазу й конструктивізму, місто театрів та бізнесу, про любов, пристрасті й політику. У виставі було багато співу, музики та радіо", - розповів Жадан.

Сергій Вікторович Жадан - український письменник, перекладач, громадський діяч, фронтмен гуртів "Жадан і Собаки" та "Лінія Маннергейма". Автор романів "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Месопотамія" та інших. Літературні твори автора отримали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені більше ніж двадцятьма мовами.

Зараз ви читаєте новину «Виставу про Харків і український авангард показали у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі