Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2020 11:40

Вийшов серіал про Муссоліні

Вийшов серіал про Муссоліні
Італійський диктатор Беніто Муссоліні вважав себе реінкарнацією давньоримського полководця Гая Юлія Цезаря. Фото: HistoryExtra

24 листопада 1985 року на американському телеканалі NBC вперше показали біографічний мінісеріал "Муссоліні: Нерозказана історія".

1922-го італійський диктатор Беніто Муссоліні захоплює владу за допомогою чорносорочечників - збройних загонів фашистської партії. Проголосив себе реінкарнацією Цезаря. Приєднується до Гітлера та втягує Італію у Другу світову війну, за сюжетом. Також у серіалі йдеться про роман Муссоліні з аристократкою Кларою Петаччі. Її розстріляли разом з ним.

Диктатора втілив американець Джордж Кемпбелл Скотт. Став 1-м актором в історії, який відмовився від "Оскару". Мав отримати нагороду за воєнну драму "Паттон". У листі до кіноакадемії пояснив, що не вважає себе конкурентом для інших митців. Дослівно назвав "Оскар" м`ясним парадом, у якому не хоче брати участь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фредді Крюгер з'явиться у серіалі "Дивні дива"

Персонажі говорять англійською, а не рідної для прототипів мовою. Серіал двічі номінували на премію "Еммі".

Президент України Володимир Зеленський зняв санкції з онучки Муссоліні - італійської актриси Алессандри. Була спостерігачем на виборах у так званих ЛДНР. Очолювала неофашистську партію. Відома своєю ксенофобською заявою "усі румуни - злочинці".

Зараз ви читаєте новину «Вийшов серіал про Муссоліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі