Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2015 16:30

Вийшла друком книга про сучасних українських художників

Вийшла друком книга про сучасних українських художників

24 квітня в рамках "Книжкового Арсеналу" відбудеться презентація книги "Сучасне мистецтво України. Портрети художників", що вийшла друком у Фамільній типографії Huss. Автором праці стала Галина Скляренко – мистецтвознавець, куратор, мистецький критик. Про це повідомляє Cultprostir.

До книги увійшли статті про сучасних українських художників, які активно працювали в останні десятиріччя: Олександра Животкова, Анатолія Криволапа, Віктора Сидоренка, Олександра Сухоліта, Олександра Ройтбурда, Павла Макова, Владу Ралко та інших.

"Переді мною постало завдання – створити тексти про художників, які б не у науковій, а популярній, живій формі могли надати інформацію для широкого кола читачів. Для мене це було і складно, і цікаво, і захоплююче. Художники, яких відібрали для цієї книги, складають, напевно, найбільш популярне коло митців. Виявилося, що текстів, монографічних, простіше кажучи, про те, що робить художник, яким є його життя, чого він прагне – їх дуже мало. На мою думку, розмова про мистецтво завжди починається з художника, тому що кожен глядач шукає в мистецтві не лише насолоду, а й співрозмовника, того, хто близький. Зараз, на щастя, дуже багато митців працює в Україні, і кожен може обрати з цього грона те, що йому цікаво. Власне, про цікаве в мистецтві, про зображення творчої особистості, про її тонкощі, складнощі – ось про все це наша книжка", − розповіла Cultprostir автор Галина Скляренко.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла друком книга про сучасних українських художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі