Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2017 12:58

Вийде фільм про дівчину, яка врятувала 88 дітей

Вийде фільм про дівчину, яка врятувала 88 дітей
Призначили дату премєри фільму Сейтаблаєва про відважну кримськотатарську дівчиную. Фото: zik.ua

18 травня відбудеться прем'єра фільму "Чужа молитва" Ахтема Сейтаблаєва. Розповідає про подвиг кримської татарки Сайде Арифової.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"На першому показі фільму очікуємо появу перших осіб держави. Нині завершуємо роботу. Знімаємо під робочою назвою "Її серце". Перейшли на етап технічного доведення", - сказав Сейтаблаєв.

Про початок роботи над фільмом режисер та продюсер Іванна Дядюра заявили в грудні 2015 року. Знімали в Україні, Грузії та Ізраїлі. 50% бюджету фінансувало Держкіно. Решту дали приватні інвестори.

Сценарій заснований на історії жительки Бахчисарая Сайде Арифової (1916-2007). Врятувала 88 єврейських дітей від смерті під час німецької окупації Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українських героїв має піарити хороше кіно" - зняли перший спортивний бойовик

Повнометражний фільм "Кіборги" про українських військових, які боронили донецький аеропорт протягом 242 днів з травня 2014 року, розпочали знімати цієї зими. Режисер Ахтем Сейтаблаєв. Сценарій написала київський драматург Наталія Ворожбит.

Зараз ви читаєте новину «Вийде фільм про дівчину, яка врятувала 88 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі