Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2019 13:14

Відверто та з реалізмом: зняли фільм про українських моряків

Відверто та з реалізмом: зняли фільм про українських моряків
Моряки тральщика "Черкаси" знялися у фільмі. Фото: скрін з трейлеру

Повнометражний художній фільм Тимура Ященка "Черкаси" вже переглянули в Держкіно. Скоро мають показати на загал.

Картина розповідає про екіпаж тральщика "Черкаси", який 4 роки тому став єдиним із 7 кораблів, що втримав український стяг на щоглі на озері Донузлав під час анексії Криму. Упродовж 3 тижнів екіпаж судна тримав оборону, відбиваючи атаки військ РФ, пише прес-служба Держкіно.

"Фільм вийшов надзвичайно емоційний, із об'ємними характерами головних героїв. Стрічка відверто і подекуди з жорстоким реалізмом розповідає про стан українських військово-морських сил напередодні Революції гідності, але на наших очах у момент випробувань герої картини, які не з власної волі потрапили в безвихідну драматичну ситуацію, стають прикладом мужності та гідності", — говорить голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Консультантом фільму є реальний командир тральщика "Черкаси" Юрій Федаш, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі навесні 2014-го року. Саундтрек створили Катя Чілі та Антон Байбаков. Зйомки проходили в Очакові, Одесі та невеличкому селі на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер "Кіборгів" зніме новий фільм про війну

Кінопроект став одним із переможців 9 конкурсного відбору Держкіно. На створення стрічки виділили 17,3 млн грн, а загальна вартість — 39,8 млн грн.

У київському конгресно-виставковому центрі "Парковий" утретє відбулася церемонія вручення Національної кінопремії "Золота дзиґа". Найкращим фільмом назвали "Донбас" Сергія Лозниці. Картина заснована на спогадах жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. Також здобула нагороди в номінаціях "Найкраща режисерська робота" і "Найкращий сценарій".

Зараз ви читаєте новину «Відверто та з реалізмом: зняли фільм про українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі