середа, 24 квітня 2019 08:43

Режисер "Кіборгів" зніме новий фільм про війну

Режисер "Кіборгів" зніме новий фільм про війну
Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв обговорює ідею зйомок ще однієї картини на тему сучасної російсько-української війни. Фото - Tochka.net

Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв обговорює ідею зйомок ще однієї картини на тему сучасної російсько-української війни – історичної драми, присвяченої легендарному рейду 95-ї окремої аеромобільної бригади. У розпал війни влітку 2014 року підрозділи "95-ки" пройшли півтори тисячі кілометрів тилами противника на Донбасі.

За його словами, картина буде заснована на реальних подіях, для цього збирають спогади учасників рейду і документальні свідчення, передає "Укрінформ".

"Думав, що більше не буду знімати фільми на тему сучасної війни. Але ми довго розмовляли і домовилися до того, що ми не можемо не зняти цю стрічку. Адже це дійсно легендарна історія, яка, наскільки мені відомо, не має аналогів у військовій історії : 1500 км по тилах ворога для того, щоб врятувати своїх бійців, своїх людей. Саме життя написало таку історію - історію перемоги, мужності і гідності. Ну як не зняти фільм про таку історію?!" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас" визнали найкращим українським фільмом

Режисер зазначив, що фільм не буде представляти із себе "чистий бойовик", і в ньому будуть присутні "людські історії". Сеітаблаєв підкреслює, що жанр вже визначено - картина про рейд українських героїв буде військовою драмою.

"Працюємо над тим, щоб знайти те ядро, навколо якого будемо будувати. Треба буде зустрічатися з бійцями 95-ї бригади, командувачем десантно-штурмової військ Михайлом Забродським, багатьма іншими людьми. Ми знову хочемо побудувати фільм на реальних спогадах реальних людей. Але все це потрібно оформити в драматургії, матиме всі ознаки драматургічної архітектоніки зі своїм початком, зав'язкою, розвитком, кульмінацією і, власне, з розв'язкою", - додав Сеітаблаєв.

П'єсу політв'язня Олега Сенцова"Номери" екранізує український режисер кримський татарин Ахтем Сеітаблаєв.

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Кіборгів" зніме новий фільм про війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі