понеділок, 09 липня 2012 16:43

"Відкриту ніч" провели на березі Дніпра
13

Близько тисячі осіб зібралися на набережній Дніпра ввечері 6 липня, щоб переглянути конкурсну та позаконкурсну програму фестивалю
Фото: Фото: facebook.com/lenushkaja
Анатолій Хотікоєв та Іван Леньо - члени журі
Михайло Іллєнко відкриває фестиваль
Журі - Іван Леньо, Анатолій Хостікоєв, Олександр Коновалов, Анатолій Криволап

У ніч з 6 на 7 липня в Києві, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Каневі, Копичинцях (Тернопільщина), Івано-Франківську, Львові, Миколаєві, Полтаві, Прилуках та Чернівцях, а також на хуторі Обирок, що поряд з Батурином на Чернігівщині, відбувся кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль-16".

Близько тисячі осіб зібралися на набережній Дніпра ввечері 6 липня, щоб переглянути конкурсну та позаконкурсну програму цьогорічної "Відкритої Ночі". Всього до неї увійшло загалом 35 короткометражних стрічок, і серед них 20 конкурсних фільмів. Цьогорічний фестиваль відбувся у новому і поки незнайомому для широкої публіки місці - на майданчику художної галереї АРТ-причал, куратором якої є відомий фотохудожник Олександр Ктиторчук.

Фестиваль традиційно стартував при заході сонця. Оскільки свято українського кіно збіглось із святом Івана Купала, то багато глядачів прийшли на фестиваль у народному вбранні, а дівчата – у віночках. Святкову атмосферу своїми піснями створював гурт "Очеретяний Кіт", а потім під їхню сопілку дівчата пустили віночки Дніпром.

Серед членів Журі фестивалю цього року – знамениті українські актори Анатолій Хостікоєв та Богдан Бенюк, художник Анатолій Криволап, літературний критик Олександр Бойченко, фотохудожник, куратор галереї "Арт-Причал" Олександр Ктиторчук, Голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук, фронтмен гурту Kozak System акордеоніст Іван Леньо, засновник та директор Київської кіностудії дитячих та юнацьких фільмів Олександр Коновалов, а також знана письменниця Оксана Забужко, яку члени Журі обрали своїм головою.

Прикметно, що цього року розширився склад Меценатської Ради, завдяки якій фестиваль отримав значну дружню підтримку, а оргкомітет - сили для повноцінної роботи. Також організатори висловили подяку Райффайзен Банку Аваль за допомогу у проведенні фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На спецпоказах в Одесі представлять фільми про Чапліна і Гете

Переможцями фестивалю стали:

Диплом за кращий сценарій – фільм "Борода", реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук

Диплом за кращу операторську роботу – фільм "Миколине поле", оператор Руслан Коломієць

Диплом за кращу кіноновелу – фільму "Невигадана історія", реж. Артем Антонченко

Диплом за відкриття фестивалю – актору Тимофію Антропову за роль головного героя у фільмі "Тимка"

Диплом за концептуальність анімафільму – "Без кінця", реж. Катерина Чепік

Приз за кращий анімаційний фільм – "Чистий", реж. Олена Потьомкіна

Приз за кращий ігровий фільм – "Перше побачення", реж. Андрій Павлюк

Гран-прі фестивалю – фільм "Manu 18 374", реж. Мирон Латик.

Зараз ви читаєте новину «"Відкриту ніч" провели на березі Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі