Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2020 17:32

Відкриття року: оголосили першого переможця Національної кінопремії

Автор: facebook.com
  Режисер Антоніо Лукіч став переможцем у номінації "Відкриття року" Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. 2019-го зняв дебютний повнометражний фільм "Мої думки тихі"
Режисер Антоніо Лукіч став переможцем у номінації "Відкриття року" Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. 2019-го зняв дебютний повнометражний фільм "Мої думки тихі"

Режисер фільму "Мої думки тихі" Антоніо Лукіч став лауреатом четвертої Національної кінопремії "Золота дзиґа" в номінації "Відкриття року", яку цьогоріч вручають уперше.

Визначення переможця відбувалося на закритому засіданні правління та Наглядової ради. Претендентами на нагороду могли стати персоналії, що відзначилися видатними здобутками в українському кінематографі за минулий рік.

Антоніо Лукіч дебютував у повному метрі 2019-го з комедією "Мої думки тихі". За сюжетом, звукорежисер Вадим збирається емігрувати в Канаду. Його мати - в Італію. Перед цим мандрують Закарпаттям. Головні ролі виконали Андрій Лідаговський та Ірма Вітовська. Стрічка отримала спеціальний приз журі на кінофестивалі в Карлових Варах та Гран-прі Національного конкурсу і приз ФІПРЕССІ Одеського міжнародного кінофестивалю. Має 9 номінацій на "Золоту дзиґу", зокрема в категорії "Найкращий фільм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головне питання — коли треба відпустити дитину"

"Якщо нагороди за найкращі фільми та сценарії теоретично попереду в кожного режисера, адже їх отримати можна і третім фільмом, і шостим. То "Відкриття року" отримуєш лише один раз - за свій дебют, - каже Лукіч. - І я, звісно, цьому дуже радію. І всім дякую. Ця статуетка завжди нагадуватиме про складні та веселі часи молодості, перших помилок та здобутків у професії".

Імена інших лауреатів цьогорічної "Золотої дзиґи" стануть відомі 3 травня. Церемонія вручення вперше відбудеться в онлайн-форматі.

Національну кінопремію "Золота дзиґа" заснувала Українська кіноакадемія. Цьогоріч її вручатимуть у 23 категоріях. Лідери за кількістю номінацій: драма "Додому" - 11, комедія "Мої думки тихі" - 9, мюзикл "Гуцулка Ксеня" - 9, драма "Вулкан" - 8, історичний бойовик "Захар Беркут" - 7.

Зараз ви читаєте новину «Відкриття року: оголосили першого переможця Національної кінопремії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі