Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2019 10:11

Відбувся допрем'єрний показ "Забороненого": яку сцену з кумом Путіна забрали

Автор: prm.ua
  Всеукраїнська прем'єра фільму "Заборонений" відбудеться 5 вересня
Всеукраїнська прем'єра фільму "Заборонений" відбудеться 5 вересня

4 вересня у Києві відбувся допрем'єрний показ біографічного фільму "Заборонений" про Василя Стуса. Стрічку показали в річницю смерті поета і політв'язня.

На показ прийшли ті, хто близько знав Стуса, представники дисидентського руху, громадські діячі, повідомляє "Столичний регіон".

Режисер стрічки Роман Бровко розповів, які кадри з тодішнім адвокатом поета Віктором Медведчуком, а тепер нардепом від "Опозиційної платформи", прибрали з фільму. Сцена судового процесу над Стусом 1985-го за участі Медведчука в фільмі залишилась. Але їхню приватну розмову з кіна прибрали.

"Щоб уникнути судових позовів із боку Медведчука", – наголосив режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стуса посадили в карцер за читання книжки

Свого часу Медведчук заявляв, що фільм не дивитиметься.

"Не цікавить. Як і сам Стус", – сказав він.

Всеукраїнська прем'єра "Забороненого" відбудеться 5 вересня.

Український поет і правозахисник 47-річний Василь Стус загинув у таборі в селі Кучино Пермської області в Росії 4 вересня 1985-го. Перед тим оголосив голодування. Про смерть не казали іншим в'язням, які допитувались про його стан. Брехали, що відправили до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся допрем'єрний показ "Забороненого": яку сцену з кумом Путіна забрали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі