четвер, 21 липня 2016 13:47

Відбудеться фестиваль "для своїх" у гуцульському стилі

Відбудеться фестиваль "для своїх" у гуцульському стилі

23 та 24 липня у селі Яворів на Івано-Франківщині пройдуть "Фестини у Дідовій хатчині" - фестиваль традиційної гуцульської культури. У програмі заплановані майстер-класи від місцевих майстрів з різьблення по дереву, гончарства та автентичного співу.
Відбудуться лекції: "Традиційний одяг як мистецтво ідентифікації" та "Лікарські трави. Коли і де збирати?".

Організатори розповідають, що на фестинах відбудуться нічні літературні читання "Містична Гуцульщина". Народні гуцульські та закарпатські казки прочитають для гостей "казкарі" Томаш Деяк - поет з Ужгорода, Єва Якубовська - режисерка зі Львова, Іванна Шкромида - поетка з Коломиї.

"Хоч ми і називаємо цю подію фестивалем, але це буде схоже швидше на відпочинок у гарній компанії "своїх людей", у вирі народної музики, традиційних ремесл та гірського повітря. Заплановані виступи музичних гуртів в етно- та інді- стилях: OLOVO, "Оленки", Torban", – каже одна з організаторів фестивалю Дарина Фурманюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пилип Іллєнко єдиний говорив українською на Одеському кінофестивалі

Вартість квитків - 450 грн. Ці гроші спрямують на оплату матеріалів майстрів, харчування під час фестивалю й на розвиток поселення у майбутньому.
Цьогоріч фестиваль може прийняти не більш як 120 гостей.

Зараз ви читаєте новину «Відбудеться фестиваль "для своїх" у гуцульському стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі